Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Με πέντε παραστάσεις τους να «τρέχουν» οι Μιχάλης Ρέππας– Θανάσης Παπαθανασίου κάνουν σκέψεις να επιστρέψουν στον κινηματογράφο.

Όχι με την φιλόδοξη ταινία «Στα γόνατα»που είχαν…στα σκαριά και πάγωσε λόγω του ότι δεν ήταν κωμωδία και φοβήθηκαν οι παραγωγοί να βάλουν χρήματα σε αυτή, αλλά σε μια άλλη που σχεδιάζουν με προσοχή και με μεράκι αυτό τον καιρό. «Υπάρχει στο νου μας», μου είπε στο τηλέφωνο ο Μιχάλης «αλλά δεν σου κρύβω ότι μετά τα…χαστούκια που φάγαμε όταν δεν καταφέραμε να βρούμε χρήματα για το Στα γόνατα,το φοβόμαστε λίγο. Έχουμε μια δειλία,να στο πω έτσι,αλλά δεν το βάζουμε κάτω.Θέλουμε να ξανακάνουμε σινεμά και θα ξανακάνουμε, όσο κι αν δεν μας ευνοεί το όλ σκηνικό».Μπορεί για τον κινηματογράφο να ετοιμάζουν κάτι που θα έχει «άσσους» και από το εξωτερικό[!],ούτε το συζητάνε όμως να γυρίσουν στην τηλεόραση…         

Δεν σκέφτεστε κάτι για σειρά με τον Θανάση, τόλμησα να ρωτήσω και απάντησε γελώντας «Είσαι τρελός; Δεν το κάναμε σε άλλες εποχέςκαι θα το κάνουμε τώρα που καίγεται το … σύμπαν;».Ωραία θα ήταν να επέστρεφαν όμως!

13.10 Θεατρικά πάντως«δίνουν ρέστα». Πρώτο θέατρο σε εισπράξεις είναι το «Ακροπόλ» που φιλοξενεί την ολοκαίνουργια, σπαρταριστή τους φάρσα «Πουλάμε γαμπρούς»-θα «πάει»και του χρόνου,θα το δείτε,με το τρελό «ρεύμα»που έχει-, γερά προχωράνε οι ακάματοι «Άντρες έτοιμοι για όλα»τους στο «Λαμπέτη», ακάθεκτη συνεχίζει η Κάτια Δανδουλάκη με το «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε»στο θέατρό της,εντυπωσιακά ξεκίνησε η «Συμμορία της χιονάτης»τους, το πρώτο θεατρικό τους για παιδιά στο «Βέμπο».              

Στο ίδιο θέατρο φιλοξενείται για δεύτερη χρονιά και το «Πριν το χάραμά»τους που δεν πηγαίνει  ιδιαίτερα καλά,αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον κι υποστηρίζεται δυναμικά από τον γερό θίασό         του-αν δεν έχετε πάει,να πάτε,θα περάσετε τέλεια

13.14 Ηχηρά μπράβο και θερμά χειροκροτήματα χθες βράδυ στο «Θησείον»για τη συναρπαστική «Κατερίνα»που σκηνοθέτησε με έμπνευση μεγάλη ο Γιώργος Νανούρης,ο οποίος συμπτάττει στην παράσταση μαζί με τον καλό μουσικό Λόλεκ. Οι δύο τους στέκονται αποτελεσματικά πλάι στην χαρισματική Λένα Παπαληγούρα που πετυχαίνει ρεσιτάλ ερμηνείας.Πέντε φορά είδα την δουλειά, πέμτη φορά δεν έπεφτε καρφίτσα με τα μπράβο να μην σταματούν…Εκεί ήταν και ο Αύγουστος Κορτώ-πάνω στο βιβλίο του φτιάχτηκε η εν λόγω παράσταση-που βγήκε στην υπόκλιση με βαθιά συγκίνηση και πήρε αγκαλιά την Παπαληγούρα.

13.20 Παρόντες στην πρεμιέρα της «Κατερίνας» η Έλλη Στάη και ο Τάκης Ζαχαράτος. Όχι, δεν ήρθαν μαζί.Εκείνη ήταν με φίλες της, εκείνος μόνος του,τους έβαλαν και κάθισαν μαζί κι όταν μετά το τέλος της παράστασης βγήκαν κάποιες φωτογραφίες με συντελεστές, ο Τάκης έσπευσε να πάρει θέση.Η Έλλη πάντως έφυγε διακριτικά. Τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν σχολιάζω εγώ…

13.25 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ. Οι πληροφορίες μου για τον Ζαχαράτο λένε πως ετοιμάζεται να γυρίσει στο Regency Casino με ένα καινούργιο one man show κι ότι στα κείμενα θα συνεργαστεί και πάλι με τον Πάνο Έξαρχο,που του είχε γράψει κι ένα γερό κομμάτι που τον ήθελε ντυμένο Μελίνα να αναπολεί τα περασμένα και να τα χώνει στην σημερινή κατάσταση…Θα επανέλθω βέβαια!

 

Δείτε επίσης:

Γαβαλάς, Σπυροπούλου και Βανδή “έφαγαν” πόρτα- Δείτε την αντίδρασή τους – ΒΙΝΤΕΟ

Το ξέσπασμα του Βερύκιου: Bγάλτε τον σκασμό – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ