Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

ΡΗΓΑΣ ΦΛΕΡΤΑΡΕΙ ΦΟ! Μαραθώνιο τρέχει ο Αλέξανδρος Ρήγας, ο οποίος παίζει από Πέμπτη ως Κυριακή στο«Αθηνά»το «Χωρίζουμε λέμε» που έγραψε με τον Δημήτρη Αποστόλου,κάθε Δευτέρα-Τρίτη κάνει μίνι περιοδεία σε κοντινές πόλεις με το ίδιο δυνατό  έργο,   αλλά  με άλλη συμπρωταγωνίστρια και παράλληλα «μαγειρεύει» κάτι καινούργιο  για την Β’Σκηνή του«Ελληνικού Κόσμου».Στο θέατρο«Αθηνά»παίζει με την Ελένη Καστάνη   και τον Ρένο Χαραλαμπίδη,ενώ στην μίνι περιοδεία έχει πλάι του την Μπέσυ Μάλφα την παρτενέρ του στην περσινή αλλά και στην καλοκαιρινή βερσιόν της παράστασης. Όσο για  το  τι  θα παρουσιάσει στην Β’σκηνή του           «Ελληνικού κόσμου»;Μετά το «ναυάγιο»του «Glorious» έχει διαβάσει αμέτρητα ξένα και ελληνικά έργα,έχει συζητήσει για τη διανομή με το μισό ελληνικό θέατρο,αλλά για την ώρα δεν έχει «κλείσει»κάτι . Έγκυρες πληροφορίες μου λένε ότι «φλερτάρει»έργο του Ντάριο Φο, που έχει τρομερή δυναμική,αλλά δεν μπορώ να προβώ σε αποκαλύψεις αν δεν προχωρήσει η διανομή… Μόλις κλειστεί, θα στα πω όλα!

16.50 Οι ίδιοι πληροφοριοδότες μου-με μαύρη κουκούλα-λένε ότι κάτι σχεδιάζει τηλεοπτικό, το οποίο αν «πάει»,θα «πάει»του χρόνου,μια και για την ώρα τρέχει θεατρικό «μαραθώνιο» στον οποίο του συμπαρίσταται ενθέρμως από ότι μαθαίνω η Μιμή Ντενίση που έκανε και το «deal»με τον «Ελληνικό Κόσμο».Μπορεί να την είχε «χτυπήσει»στο παρελθόν με αναφορές σε σειρές του,τελικά όμως έδωσαν τα χέρια όταν εκείνος εντυπωσιάστηκε από την «Σμύρνη»της.

17.00.Στις 27 Νοεμβρίου θα γίνει η πρεμιέρα του φιλόδοξου «Φόβου»στην Καλαμάτα,για να έρθει   στην Αθήνα και το Νέο Θέατρο Βασιλάκου στις 20 Ιανουαρίου. Υπό κανονικές συνθήκες πρέπει να περιμένω να δω εδώ την εν λόγω δουλειά,μα το σκέφτομαι μήπως ξεκλέψω ένα παρασκευο- σαββατο-κύριακο και «δραπετεύσω» για την πανέμορφη πόλη.Την παράσταση σκηνοθετεί η Έλενα Πέγκα που διασκεύασε την ομώνυμη νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ και που ανέλαβε την επιτροπή διεκδίκηση της Καλαμάτας για πολιτιστική πρωτεύουσα «Καλαμάτα21».Στη διανομή  ανήκουν  οι  εξαιρετικοί ηθοποιοί Διαμαντής Καραναστάσης,Κατερίνα Μισιχρόνη, Κατερίνα Μαούτσου και Παναγιώτης Σούλης… Θα την πάω την Καλαμάτα,να μου το θυμηθείς!

 

Διαβάστε επίσης:

Η απαγορευμένη ατζέντα του ΜΠΟΥΖ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ