«Αύγουστος» από τον Μαρκουλάκη με βαρύ πυροβολικό!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη 

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον και βραβευμένο έργο του Τρέισι Λετς «Αύγουστος» πρόκειται να φιλοξενήσει από τον Δεκέμβριο το «Δημήτρης Χορν» της οδού Αμερικής. Όπως πρώτος σου έγραψα ο Σταμάτης Φασουλής δεν θα «χτυπήσει» σε αυτό τον ερχόμενο χειμώνα στην στέγη που υπήρξε «έδρα» του για χρόνια και έτσι σε αυτήν θα παιχτούν δύο δυνατές παραγωγές, μια εκ των οποίων είναι ο «Αύγουστος» που θα σκηνοθετήσει ο «πολύς» Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με την απόλυτη dream team.    

Στους πρώτους ρόλους θα δούμε σύμφωνα με  έγκυρες  πηγές  μου  τους εξαιρετικούς Θέμιδα Μπαζάκα, Μαρίνα Ασλάνογλου, Βίκυ Βολιώτη, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μάνο Βακούση κλπ.

Η διανομή ολοκληρώνεται μέσα στις επόμενες μέρες με το «παζλ» του Μαρκουλάκη να…κλέβει παράσταση.

Αξίζει  εδώ να σου θυμίσω ότι το έξοχο έργο του Λετς μεταφέρθηκε επιτυχώς και στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνίστριες τις Μέριλ Στριπ και Τζούλια Ρόμπερτς.

Το έργο παρουσιάζει το οικογενειακό δράμα των Γουέστον, μιας οικογένειας που ζει στην Οκλαχόμα και είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης…Η ιστορία της οικογένειας αυτής είναι σκοτεινή, βαθιά συγκινητική κι ενίοτε με απαραίτητες δόσεις χιούμορ.

Οι ζωές των μελών της αποκλίνουν μέχρι τη στιγμή που μια οικογενειακή κρίση θα τους φέρει πίσω στο πατρικό τους σπίτι, στην Οκλαχόμα. Η ιστορία μας εξετάζει διάφορες οπτικές της ενδοοικογενειακής παθογένειας, καθώς οι χαρακτήρες  αναπτύσσονται, μυστικά και ψέματα αποκαλύπτονται. Οι μάσκες πέφτουν και ίσως μόνο οι πιο ψυχικά δυνατοί θα καταφέρουν να επιζήσουν

Θες και λεπτομέρειες; Ο πατέρας Μπέβερλι είναι άφαντος και οι τρεις κόρες του μαζί με τη χειμαρρώδη και ψυχολογικά ασταθή σύζυγό του και το υπόλοιπο σόι, οφείλουν να ανασυνταχθούν προκειμένου να καταφέρουν να ξεπεράσουν την κρίση αλώβητοι. Μέσα από τις πιο απροσδόκητες συναισθηματικές εκρήξεις που συνοδεύουν το οικογενειακό αυτό δράμα, έρχονται στην επιφάνεια ξεχασμένες διαφορές και τότε οι ισορροπίες δείχνουν να ανατρέπονται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ