Από τον Κουτρούλη στο Glorious ο Βούρος!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του Βασίλη Μπουζιώτη

Πρώτος σου αποκάλυψα ότι η εξαιρετική Άννα Παναγιωτοπούλου θα δώσει τελικά…σάρκα και         οστά στο όνειρό της να ανεβάσει το εντυπωσιακό “Glorious», μετά τις αναποδιές-κακοτοπιές που δεν της επέτρεψαν να το κάνει πέρσι,πρώτος ότι θα τη σκηνοθετήσει ο Πέτρος Ζούλιας και ότι θα έχει στο πλάι της την υπέροχη Κατιάνα Μπαλανίκα και ναι, ναι,επανέρχομαι τώρα για να σου προδώσω έναν ακόμα δυνατό άσο της φιλόδοξης δουλειάς. Τον ρόλο του συζύγου της της βασικής ηρωίδας θα ερμηνεύσει ο έμπειρος Γιάννης Βούρος,που βρήκε την πρόταση άκρως δελεαστική και είπε αμέσως το «ναι»! Ωραία η διανομή που στήνεται και θα επανέλθω φυσικά με νεότερα-έρχονται πολλές εκπλήξεις μου λένε!

Τι είναι όμως αυτό  το περίφημο «Glorious» του Peter Quilter; Η πραγματική ξεκαρδιστική ιστορία της – κατά πολλούς – χειρότερης τραγουδίστριας του κόσμου, της Florence  FosterJenkins. Πρόκειται για μία θεατρική παράσταση, που με κεντρικό άξονα το γέλιο, μας ταξιδεύει σε μια άλλη εποχή, στη Νεα Υορκη του 1945, γεμάτη μουσική και λάμψη. Η Florence Foster Jenkins αποτελεί μοναδική περίπτωση καλλιτέχνη, όπου, ενώ εισέπραξε τίποτ’ άλλο παρά χλευασμό και ταπεινωτικές κριτικές κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η ίδια παρέμεινε πιστή στο όνειρό της, καταφέρνοντας να δώσει ένα από τα πιο επιτυχημένα κονσέρτα της εποχής και να αναγκάσει τον κόσμο να υποκλιθεί, αν όχι στη φωνή της, τουλάχιστον στην αληθινή της αγάπη για την μουσική, την όπερα , τον Μότσαρτ και τις άριες. Η Florence Foster Jenkins υπήρξε μια ενθουσιώδης σοπράνο, που ενώ είχε μια φωνή που δε θα της επέτρεπε σε καμία περίπτωση να ασχοληθεί επ’ ουδενί με τον χώρο του τραγουδιού, είχε συνάμα και την ευτυχία να είναι μια από τις πλούσιες κυρίες της εποχής και να διαθέτει στο στενό της περιβάλλον  πολύ καλούς και πιστούς φίλους που ήταν όλοι τους εξίσου ¨εκκεντρικοί ¨ με την ίδια…

Για την ώρα πάντως ο Γιάννης Βούρος εντυπωσιάζει ως Κουτρούλης στο δυνατό έργο του Ραγκαβή “Του Κουτρούλη ο γάμος”που κερδίζει κοινό και ειδήμονες στην ανά την Ελλάδα περιοδεία του.Την σκηνοθεσία έκανε ο Γιάννης Καλατζόπουλος και πρόκειται για μια καλαίσθητη παραγωγή των Νινέτας-Νταίζης Λεμπέση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ