Από τις “Άγριες Μέλισσες” στο “Κάποτε στο Βόσπορο” της Σπυράτου η Νεφέλη Κουλούρη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ολοκληρώθηκε ο ισχυρός θίασος που θα περιοδεύσει ανά την Ελλάδα με την υπερπαραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη «Κάποτε στο Βόσπορο». Πρώτος σου είχα γράψει πως η εξαίρετη Σοφία Σπυράτου θα ανεβάσει το δυνατό έργο του Άκη Δήμου και πρώτος σου αποκάλυψα την… dream team που φτιάχτηκε με μεράκι και προσοχή. Τώρα έρχομαι να προσθέσω και το τελευταίο κομμάτι του παζλ που επιλέχτηκε πρόσφατα! Ο λόγος για την καλή Νεφέλη Κουλούρη, απόφοιτη του Θεάτρου Τέχνης και με αρκετές «νίκες» στο ενεργητικό της, που είδε τις… μετοχές της να χτυπάνε κόκκινο ως Δόμνα στις σαρωτικές «Άγριες Μέλισσες»! Η ανερχόμενη ηθοποιός «κλείστηκε» να παίξει πλάι τους εξαιρετικούς Αντώνη Καφετζόπουλο, Ιεροκλή Μιχαηλίδη, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρη Πιατά, Ευαγγελία Μουμούρη, Ελένη Καρακάση, Παρθένα Χοροζίδου, Ρένο Ρώτα, Ντίνο Σπυρόπουλο, Χλόη Μάντζαρη. Στο τραγούδι θα απολαύσουμε τον Γιάννη Διονυσίου ενώ θα χορέψουν οι Αντιγόνη Χρόνη, Νάνσυ Κατσαρού, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Γιούργκεν Κυριάκης.

Ένα ισχυρό επιτελείο συντελεστών και ο δυνατός θίασος πρωταγωνιστών πρόκειται να ζωντανέψουν την ιστορία των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης στα μέσα του περασμένου αιώνα, ανακαλώντας μνήμες με σημείο αναφοράς τις μουσικές και τα τραγούδια μιας ολόκληρης εποχής. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία για πρώτη φορά να παρακολουθήσει έργο με αφορμή τα γεγονότα του 1955, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε προϋπάρξει ανάλογη παράσταση ή ταινία!

Ο Άκης Δήμου, από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς της γενιάς του, έγραψε κατά παραγγελία των Θεατρικών Επιχειρήσεων Τάγαρη ένα έργο, το οποίο σκιαγραφεί το μύθο και τη νοσταλγία της Πόλης της καρδιάς μας! Τη σκηνοθεσία και τη χορογραφία της φιλόδοξης υπερπαραγωγής έχει αναλάβει η ευφάνταστη Σοφία Σπυράτου, η οποία ετοιμάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση, όπου τα περίφημη γλέντια της Πόλης, εναλλάσσονται με την ποίηση και το δράμα του τόπου και του χρόνου. Τα σκηνικά-κοστούμια υπογράφει ο μετρ Μανόλης Παντελιδάκης, τη μουσική επιμέλεια-πρωτότυπη μουσική και τραγούδια ο εξαίρετος Νίκος Κυπουργός, το βίντεο αρτ-που βασίζεται σε ντοκουμέντα της εποχής -ο άσσος του είδος Νίκος Σούλης, τους φωτισμούς ο άξιος Λευτέρης Παυλόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ