«Αίας» στο «Προσκήνιο»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Μετά τη σαρωτική πορεία του στο «Βεάκη» αλλά και στο «Αυλαία» της Θεσσαλονίκης ο σπουδαίος «Αίας»του Γιώργου Νανούρη… μετακομίζει στο θέατρο «Προσκήνιο» για να παίζεται εκεί από τις 6 έως τις 29 Μαρτίου.

Ο Γιώργος Νανούρης, στην πρώτη του επαφή με το αρχαίο δράμα, σκηνοθετεί με έμπνευση και με ζηλευτή δεινότητα τον τιμημένο με βραβείο Χορν, χαρισματικό Μιχάλη Σαράντη και τον εξαιρετικό ζωγράφο Απόστολο Χαντζαρά.Η συναρπαστική παράσταση αφηγείται την ιστορία του Αίαντα, με τον ηθοποιό να ερμηνεύει συνταρακτικά όλους τους ρόλους και τον ζωγράφο να συνομιλεί μαζί του δημιουργώντας ζωντανά έξοχες εικόνες και μνήμες του έργου. Τρέξτε να δείτε το «κέντημα» Νανούρη-Σαράντη και θα με θυμηθείτε. Είναι μια από τις παραστάσεις της χρονιάς- και όχι μόνο!

Ο ΑΙΑΣ, ο μεγαλύτερος πολεμιστής στο στρατόπεδο των Ελλήνων, δικαιούται τα όπλα του Αχιλλέα μετά το θάνατο του. Όταν αυτά με δολοπλοκία καταλήγουν στον Οδυσσέα, αποφασίζει να εκδικηθεί. Γίνεται όμως έρμαιο της θεάς Αθηνάς και περίγελος του στρατεύματος των Αργείων. Ατιμασμένος και απεγνωσμένος, αυτοκτονεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ