Ο Σταμουλακάτος στην “Ποντικοπαγίδα” της Κίρκης Καραλή στον “Νέο Ακάδημο”

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του ο Στάθης Σταμουλακάτος, μετράει πολλές ισχυρές “νίκες” στο σανίδι και το πανί και είδε τις… μετοχές του να “χτυπάνε κόκκινο” με τη σπουδαία ερμηνεία του στην παράσταση-διαμάντι “Στέλλα κοιμήσου” του Γιάννη Οικονομίδη! Πληροφορίες μου τον θέλουν ετοιμάζεται να μπει τον χειμώνα σε… Ποντικοπαγίδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές μου θα κρατήσει τον ρόλο του ντετέκτιβ στην ανανεωμένη εκδοχή της “Ποντικοπαγίδας” που σκηνοθέτησε με έμπνευση η ικανότατη Κίρκη Καραλή. Ω, ναι! Η παράσταση – πρόταση θα ξαναπαιχτεί τον χειμώνα στον φιλόξενο “Νέο Ακάδημο”, με γερά ανανεωμένη διανομή. Σταθεροί σε αυτή παραμένουν η σπουδαία Ράνια Οικονομίδου και ο εξαίρετος Σήφης Πολυζωϊδης. Νέος άσσος είναι φυσικά ο Στάθης Σταμουλακάτος και τις ημέρες αυτές γίνονται τα “μαγειρέματα” για τον υπόλοιπο θίασο.

Η υπόθεση του έργου…

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα. Ο φόβος τους κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με αιφνιδιαστικές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!

Και η διασκευή του…

Στη νέα προσαρμογή του έργου, μεταφέρεται κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ’90, προτού μπουν τα κινητά τηλέφωνα στις ζωές μας, σε μια πανσιόν της ελληνικής επαρχίας. Η Καραλή έχει πάρει το γερό έργο της Αγκάθα Κρίστι κι έχει κάνει μια γερή δραματουργική επεξεργασία, πάνω στη μετάφραση του Αντώνη Γαλέου.

Παραγωγή: Happy Productions Hellas

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ