Οι πρώτες φωτογραφίες από την “Εποχή στην κόλαση” του Πασχάλη σε σκηνοθεσία Μαλανδρή με τους Νικούλι – Γκέλια

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο Αρθούρος Ρεμπώ και το ανεξίτηλο στίγμα που άφησε στην παγκόσμια ποίηση το σύντομο πέρασμά του, καθώς και η συναρπαστική περιπετειώδης ζωή του, που την υπαγόρευε η παράτολμη ανένταχτη τυχοδιωκτική του φύση καθώς και η εκρηκτική ερωτική σχέση του με ήδη τότε καταξιωμένο ποιητή Πωλ Βερλαίν έχουν απασχολήσει πολλές φορές τους συγγραφείς, τον κινηματογράφο και το θέατρο. Για πρώτη φορά όμως παρουσιάζεται η τραγική πορεία τους με την αυθεντικότητα των δικών τους λόγων, δίχως καμία παρέμβαση, όπως αποτυπώθηκε για πάντα στην αλληλογραφία τους.

Το νέο έργο του σημαντικού Στρατή Πασχάλη «Εποχή Στην Κόλαση» που δραματοποιεί την αλληλογραφία του Αρθούρου Ρεμπώ και αναβιώνει τα τέλη του 19ο αιώνα, προετοιμάζεται να ξεκινήσει ένα ταξίδι το προσεχές καλοκαίρι σε επιλεγμένους θεατρικούς χώρους, κάτι που θα συνεχιστεί και το χειμώνα. Παράλληλα θα γυριστεί σύμφωνα με την συνταγή του θεάτρου της Δευτέρας (θεατρική παράσταση με συνθήκη τηλεοπτικού γυρίσματος) με διεύθυνση φωτογραφίας του Λάμπρου Νικάκη, σε μια ανάπαυλα των υποχρεώσεών του στις «Άγριες Μέλισσες».

Την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ευφάνταστος Ηλίας Μαλανδρής. Την μουσική και τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει η σπουδαία Νένα Βενετσάνου. Τον νεαρό επαναστάτη και αναιδή Αρθούρο Ρεμπώ ενσαρκώνει ο χαρισματικός Κώστας Νικούλι, τον «άγιο» Πωλ Βερλαίν ο εξαιρετικός Νίκος Γκέλια (οι δυο ηθοποιοί ξανασυναντιούνται επί σκηνής και οθόνης αυτή τη φορά, οκτώ χρόνια μετά από την εξαιρετική ταινία του Πάνου Κούτρα «ΞΕΝΙΑ»). Μαζί τους στον ρόλο της σκληρής και θρησκόληπτης μητέρας του Ρεμπώ, η καίρια Γεωργία Ανέστη και η ανερχόμενη Κατερίνα Μαούτσου. Η Κούλα Γαλιώνη έχει σχεδιάσει τα σκηνικά και τα κοστούμια και η Βάσια Αγγελίδου έχει αναλάβει την κινησιολογία. Το κείμενο του έργου θα εκδοθεί από την ΚΑΠΑ εκδοτική.

Πρόκειται για μια παραγωγή της εταιρίας Entertain.gr υπό την Αιγίδα του ΥΠΠΟΑ.

Οι πρόβες ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό με τους συντελεστές να προσπαθούν να αγγίξουν τον ερεβώδη κόσμο της ορμητικής πνοής του Ρεμπώ, ζωντανεύοντας τα θυελλώδη πάθη του μέσα από την αυθεντικότητα των λόγων που αποτυπώθηκαν για πάντα στην αλληλογραφία του. Ταυτόχρονα ενσωματώνονται αποσπάσματα της ποίησής των «καταραμένων ποιητών» που γράφηκαν εκείνη την περίοδο, τα οποία μελοποιήθηκαν για πρώτη φορά για το έργο και τα ερμηνεύει η Νένα Βενετσάνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ