Ο Κραουνάκης “χτυπάει” με “Τα παιδιά της καραντίνας”, ένα φιλόδοξο interactive musical

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο ευφάνταστος, ακάματος καλλιτεχνικά Σταμάτης Κραουνάκης ετοιμάζει διάφορα και διαφορετικά «χτυπήματα» από το…ορμητήριό του, το Μικρό μοναστηράκι του, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος. Ένα από τα υποσχόμενα και πρωτότυπα project που ετοιμάζει, σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές μου, είναι ένα ολοκαίνουργιο μιούζικαλ το οποίο ακούει στον τίτλο «Τα παιδιά της καραντίνας» και θα έχει interactive στοιχεία, με ενεργή συμμετοχή του κοινού ακόμα και σε ένα…τύπου talent show που θα στήνεται επί σκηνής. Πρωταγωνιστές του πρωτότυπου αυτού project του είναι οι εξαίρετοι Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης και Κώστας Μπουγιώτης, οι οποίοι θα ντυθούν τρεις… καταραμένους που αναγκάζονται απ’ την… μοίρα να συγκατοικήσουν κι ας «σκοτώνονται» διαρκώς λόγω της διαφορετικών χαρακτήρων τους. Ο ένας είναι υποχόνδριος, ο άλλος λατρεύει την όπερα κι ο άλλος είναι γκομενάκιας. Το άλλο γερό μέλος της «Σπείρας», ο Γιώργος Στιβανάκης, θα’ χει κι αυτός τον πρωταγωνιστικό ρόλο… αλλοδαπής υπηρέτριας που τους κάνει μαύρη τη ζωή.

Ο «δαιμόνιος» Κράου βρίσκεται σε συζητήσεις με κορυφαία ηθοποιό, η οποία θα ενσαρκώσει την πλούσια… Θεία από την Αμερική η οποία θα έρθει να τους στηρίξει στήνοντας κάτι ιδιαίτερο – δεν κάνει να προδώσω ούτε το γκράντε όνομα που θα παίξει την θεία για την ώρα, ούτε του τι θα σκαρφιστεί εκείνη για να τους σώσει… Ένας ακόμα ρόλος που υπάρχει στο μιούζικαλ του χαρισματικού δημιουργού είναι αυτός μιας κοπέλας που θα παίξει το δικό της… ρόλο στο «σκηνικό», ενώ στους ήρωες υπάρχει κι ένας γέρος που θα δίνει το δικό του στίγμα σ’αυτό -μήπως θα’ ναι… λοιμωξιολόγος; Μαζί τους θα «χτυπάει» και 12μελής ορχήστρα παρακαλώ-μα όλα εγώ;-.

Αξίζει να αναφέρω ότι ο Κραουνάκης θα υπογράψει την μουσική και το κείμενο, έχοντας φυσικά όλη την καλλιτεχνική ευθύνη της δουλειάς αλλά δεν θα κάνει και την σκηνοθεσία, την οποία θα αναθέσει σε ταλαντούχο 30χρονο δημιουργό που «κλείνει» τις μέρες αυτές. Τα σκηνικά θα κάνει ο Μανόλης Παντελιδάκης, τα κοστούμια ο Γιάννης Μετζικώφ και τις χορογραφίες ο Θοδωρής Πανάς -εξαιρετικοί και οι τρεις! Το ζητούμενο του μαιτρ Κραουνάκη είναι στην παράστασή του αυτή που θα φιλοξενηθεί τον χειμώνα σε χώρο – έκπληξη, να προσφέρει όσο περισσότερο γέλιο και χαρά μπορεί για να ξορκίσει το κακό, απ’όπου κι αν προέρχεται!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ