Ο Φασουλής «έγινε» Μολιέρος: Το πρώτο κλικ της φιλόδοξης παράστασης μόνο στο enikos.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Πρώτος αποκάλυψα πως ο σημαντικότατος θεατράνθρωπος Σταμάτης Φασουλής γυρίζει στο Εθνικό Θέατρο, όχι σαν σκηνοθέτης, αλλά σαν πρωταγωνιστής προκειμένου να «ντυθεί» τον Μολιέρο στο ομώνυμο δυνατό έργο του Μπουλγκάκοφ. Και πρώτος, λίγες μέρες πριν από την ιδιαίτερη πρεμιέρα του-δες 6 Φλεβάρη μέσω online streaming-εξασφάλισα μια πόζα από την εντυπωσιακότατη «μεταμόρφωσή» του για τις ανάγκες του ρόλου! Λάβε θέσεις…

Το Εθνικό Θέατρο κρατάει αναμμένες τις… μηχανές του, «χτυπώντας» διαδικτυακά με νέες πρεμιέρες όπως έγινε ήδη με το «Σ’ εσάς που μ’ ακούτε» που ανέβασε ο Αλέξανδρος Αβρανάς αλλά και με τον «Γυάλινο Κόσμο»που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης. Η επόμενη διαδικτυακή πρεμιέρα που περιμένουμε τώρα είναι αυτή του «Μολιέρου» που ετοιμάζει ο Στάθης Λιβαθινός με πρωταγωνιστή τον Σταμάτη Φασουλή, η οποία θα δοθεί το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου. Ο πολυπράγμων Φασουλής δελεάστηκε από την πρόταση που του έγινε να «επιστρέψει» στο Εθνικό και δη παίζοντας τον Μολιέρο στο έργο του σημαντικού Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ και είπε αμέσως το «ναι».

Τον καιρό αυτό κάνει εντατικές με την καθοδήγηση του αιρετικού Στάθη Λιβαθινού που εκτιμά ιδιαίτερα και αισθάνεται ευτυχής έχοντας πλάι του μια γερή ομάδα ηθοποιών η οποία αποτελείται από τους (με αλφαβητική σειρά Α. Ανανιάδου, Β. Ανδρέου, Μ. Βαλάσογλου, Α. Γιαννακό, Γ. Δάμπαση, Π. Ζυγούρο, Κωνσταντίνο Ζωγράφο, Ν. Καρδώνη, Σ. Κόικα, Κ. Κορωναίο, Δ. Μαλτέζε, Φ. Μαρκιανό, Μ. Σαββίδου, Χ. Σουγάρη, Α. Τρουπάκης και Α. Τσεκούρα, Ο Μολιέρος γράφτηκε το 1930, απαγορεύτηκε από τον Στάλιν και ήταν αιτία σύγκρουσης του συγγραφέα με τον Στανισλάφσκι.

Όταν ανέβηκε πλέον στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας το 1936 κατέβηκε άρον άρον μόλις μετά από επτά παραστάσεις. Ο Μπουλγκάκοφ γοητεύτηκε από την προσωπικότητα του Μολιέρου, ιστορεί την τελευταία περίοδο της ζωής του, του θιάσου και του έργου του, τις ερωτικές του περιπέτειες, καθώς και τις σχέσεις του με την εξουσία και την εκκλησία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ