Ο Τάκης Μπινιάρης «τρυπώνει» στο «Κλουβί με τις τρελές» ως συμπρωταγωνιστής του Λάκη Γαβαλά

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

To… άστρο του Τάκη Μπινιάρη ανέτειλλε όταν ερμήνευσε τον ρόλο του Χριστού στο θρυλικό μιούζικαλ “Jesus Christ Superstar” που μετέφρασε και σκηνοθέτησε στο θέατρο “Καλουτά” ο Δημήτρης Μαλαβέτας πριν από σαράντα περίπου χρόνια στο θέατρο Καλουτά. Στην τολμηρή για την εποχή παραγωγή του Μάριου Σταυρολαίμη που “πολεμήθηκε” από τον χώρο της Εκκλησίας, έπαιζαν ανάμεσα σε άλλους και οι Γιάννης Σαμψιάρης-μοιράζονταν μαζί του το ρόλο του Ιησού-,Κρίστι Στασινοπούλου, Σταμάτης Φασουλής,Χρήστος Κάλοου,Κώστας Μπίγαλης κα.

Στη συνέχεια ο Μπινιάρης έκανε διάφορα και διαφορετικά γερά “χτυπήματα” από τη μπουάτ Εσπερίδες όπου έγραψε τραγούδια για τον Γιάννη Αργύρη και συνεργασία με τον Γιώργο Κατσαρό, μέχρι συμμετοχή στους Μουσικούς Αγώνες Κέρκυρας του Μάνου Χατζιδάκι, σύμπραξη στην παράσταση-καταγγελία «Ναρκωτικά», «πάντρεμα» σε κωμωδία του Σοβαζόν με τους Δανδουλάκη, Μιχαλακόπουλο, Μοσχίδη και σκηνοθέτη τον Βουτσινά. Πήρε μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης δύο φορές σαν συνθέτης και σαν τραγουδιστής και συμμετείχε στο Φεστιβάλ Ιθάκης με δύο έργα. Εκπροσώπησε την χώρα μας στην Eurovision το 1985 με το τραγούδι «Μοιάζουμε».

Συνεργάστηκε με την εταιρεία «Κύτταρο» επί επτά χρόνια γράφοντας μουσική και τραγούδια για πολλά κλασσικά παιδικά έργα (Παπουτσωμένος γάτος, ο μικρός πρίγκιπας, Πινόκιο, ο Μορμόλης σε στίχους Γεωργουσόπουλου κλπ). Συνέπραξε έξοχα με τους Πλέσσα, Κατσαρό, Σπανό, Αργύρη, Κόκοτα, Καράλη, Δήμου,Πουλόπουλο κ.α. Στη δισκογραφία του περιλαμβάνονται σημαντικοί χρυσοί δίσκοι ενώ έχει γράψει και ο ίδιος αμέτρητες επιτυχίες σε σπουδαίους και καταξιωμένους ερμηνευτές.

Και τώρα; Τώρα ήρθε η πρόταση από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου να συμπράξει στο «Κλουβί με τις τρελές» που ετοιμάζει για το «Broadway» σε σκηνοθεσία Βασίλη Πλατάκη, παίζοντας τον θεατρικό σύντροφο του Ζαζά-Λάκη Γαβαλά και δεν μπορούσε παρά να την αποδεχτεί με χαρά. Ο έμπειρος Τάκης Μπινιάρης ανέλαβε τον ρόλο του Ρενάτο, ιδιοκτήτη του κλαμπ «Το κλουβί με τις τρελές» και μπήκε στις πρόβες χωρίς ανάσα. Με το καλό!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ