Το «Ω,τι ωραίες μέρες» εγκαινιάζει την μετα-Covid εποχή στο «Τόπος Αλλού» που έχει γερό «μενού»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΠλούσιο θα είναι το «μενού»του «Τόπος Αλλού» στου οποίου το τιμόνι βρίσκεται επιτυχώς ο ευφάνταστος Νίκος Καμτσής. Ο ίδιος μας πρόδωσε πως η …μετά-Covid εποχή του φιλόξενου θεάτρου της Κυψέλης θα «ανοίξει»με τις «Ευτυχισμένες Μέρες»σε σκηνοθεσία του ίδιου! Πρωταγωνίστριά του έχει την έμπειρη Νικολέτα Βλαβιανού, η οποία θα έχει στο πλάι της τον καίριο Νίκο Καραστέργιο. Σου έχω και αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό! Πάμε να δούμε τι μας είπε όμως ο Νίκος Καμτσής.

«Και να λοιπόν που χαλάρωσαν τα μέτρα. Νικήσαμε τον Covid-19. Ας έρθει τώρα–αν τολμάει- ο covid-20. Σαν να μας βλέπω.Σε πολυκατοικία του ’60 με καθρέπτη στην είσοδο. Κοιτιόμαστε πριν κάνουμε το πρώτο βήμα προς τον έξω κόσμο. Ποιος είναι ο κύριος; Ποια είναι η κυρία; Για πού το βάλατε;Θα πάω θέατρο με τις φιλενάδες μου.Δεν φοβάστε τον κορονοιό;

ΠοιΟν κορονοιό αγαπητέ μου;Εδώ δεν φοβήθηκα υιό 6 ετών, υπερκινητικό που έκανε το σπίτι άνω-κάτω 2 μήνες τώρα και θα φοβηθώ τον κορονοιό. Καλοκαίριασε.Ο ήλιος καίει.Βγαίνουμε αγέρωχοι από τις φωλιές μας. Καιρός να αναφωνήσουμε «Ω! Τι ωραίες μέρες!Αυτό αισθάνεται το θέατρο Τόπος Αλλού και το λέει με λόγια και με έργα.»

Και συνεχίζει: Ω,Τι ωραίες μέρες,του Σάμουελ Μπέκετ, είναι το έργο με το οποίο θα εγκαινιάσει την νέα μετά-Covid εποχή. Με θετικότητα και αισιοδοξία αλλά και μέσα στις επιταγές των ειδικών. Μην στεναχωρήσουμε και τον κ. Τσιόδρα. Eίναι το 4 έργο του μεγάλου Ιρλανδού που ανεβάζουμε μετά το Περιμένοντας τον Γκοντό, το Τέλος του παιχνιδιού, και την Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραππ».

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ Για το 4ο ανέβασμα Μπεκετ που θα γίνει στο Τόπος Αλλού, γίνονται αλλαγές στην αίθουσα. Οι θεατές, θα βρουν τις θέσεις τους πάνω στη σκηνή, ενώ ο χώρος της δράσης μεταφέρεται στη μεριά των θεατών. Εκεί θα είναι ο λόφος – βασίλειο της Ουίννι και του Ουίλλι. Η Νικολέτα Βλαβιανού και ο Νίκος Καραστέργιος θα ξετυλίξουν την καθημερινότητα της τραγι-κωμωδία της καθημερινότητας μας με τις χαρές και τις λύπες της, τα τραγούδια και τα μοιρολόγια της.

Έτσι όπως την ξέρουμε δηλαδή. Για να αποδείξουν πόσο ήρωες είμαστε που καταφέρνουμε και επιβιώνουμε πάνω στον πλανήτη. Αυτό που ονομάζουμε κανονικότητα… κανονικά δεν αντέχεται.

Σε καινούργια μετάφραση του Νίκου Καμτσή που θα είναι και ο σκηνοθέτης.Σκηνικό και κοστούμια Μίκας Παναγου.Μουσική Κώστας Χαριτάτος. Σχεδιασμός φωτισμών Γιάννης Ζέρβας.Βοηθός σκηνοθέτη Λαμπρινή Θάνου. Και στου ρόλους όπως είπαμε Νικολέτα Βλαβιανού και Νίκος Καραστέργιος.Η πρεμιέρα θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου και θα παίζεται Δευτέρα-Τρίτη,με την Βλαβιανού να συμπράττει από Τετάρτη έως Κυριακή στο «Από Σμύρνη…Σαλονίκη»της Μιμής Ντενίση,που αφού έσπασε πόρτες, επανέρχεται από Οκτώβριο στον Ελληνικό Κόσμο.

ΑΙΜΑΤΙΝΟ ΦΕΓΓΑΡΙΤο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ θα συνεχίσει με το έργο του Νίκολας Καζάν «Αιμάτινο Φεγγάρι»,ένα πολύ σημαντικό έργο του αμερικάνικου θεάτρου που έχει βάσεις αρχαίας τραγωδίας. Ο Νίκολας Καζάν (γιος του Ηλία Καζάν) γνωστός σεναριογράφος του Χόλυγουντ, υπακούοντας στις βαθύτερες Ελληνικές ρίζες του, έστησε ένα έργο όπου η Υβρις και η Δίκη παίρνουν σύγχρονη μορφή και κυκλοφορούν θρασύτητα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Εκεί συντελείται μία Υβρις και εκεί θα εμφανιστεί η Νέμεσις για να φέρει τα πράγματα σε μια παγκόσμια ισορροπία και πάλι, όχι χωρίς απώλειες.

Με ιδιοφυή τρόπο ο Νίκολας Καζάν παίρνει μια απλή ιστορία .από τις εφημερίδες και αποκαλύπτει βήμα-βήμα το πρόσωπο του καταραμένου και του Άγγελου και κυρίως την σύγκρουση τους σε έναν αγώνα που νικητής δεν είναι κανένας.Ένα έργο σαν μουσικό έργο για τρεις χαρακτήρες τόσο μαστορικά χτισμένους που ο θεατής δυσκολεύεται να βρει με ποιόν θέλει να ταυτιστεί και με ποιανού το μέρος να πάει.Μετάφραση-Σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή.Η διανομή δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη.Πρεμιέρα 6 Νοεμβρίου Σκηνικό και Κοστούμια Μίκα Πανάγου.Μουσική Κώστας Χαριτάτος. Φωτισμοί Γιάννης Ζέρβας.ΟΡΛΑΝΤΟΗ μεγάλη παραγωγή του «Τόπος Αλλού» είναι το θεϊκό «Ορλάντο» από το ρηξικέλευθο (μέχρι σήμερα) μυθιστόρημα της Virginia Woolf. Το Ορλάντο είχε προγραμματιστεί για την αρχή της χειμερινής περιόδου αλλά λόγω συνθηκών που όλοι ξέρουμε μετατέθηκε για τον Ιανουάριο 2021 που ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο αμφίβολα.Το θεατρικό έργο βασίστηκε στην πρωτογενή πηγή του μυθιστορήματος της Βιρτζίνια Γουλφ και το κείμενο προέκυψε μετά από μεγάλη έρευνα του σκηνοθέτη πάνω στο συνολικό έργο της εμβληματικής Αγγλίδας μυθιστοριογράφου και στη φιλοσοφία της.Προϋποθέτει μια διανομή 9 ατόμων πολλά σκηνικά και κοστούμια και γι΄ αυτό μετατέθηκε η παρουσίαση του για να δοθεί η ευκαιρία στην σκηνοθεσία (Νίκος Καμτσής) να ξεπεράσει τα εμπόδια που δημιουργούν τα μέτρα για τον COVID-19.Η διανομή και οι συντελεστές είναι σε εξέλιξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ