Γουλιώτη-Μιχαλοπούλου στις πρώτες φωτογραφίες από τη «Μαρία Στούαρτ» που ανεβάζει η Καμίνσκι

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

ΠΡΩΤΟΣ πρόδωσα πως οι χαρισματικές Στεφανία Γουλιώτη-Λουκία Μιχαλοπούλου θα ενώσουν εκ νέου τις δυνάμεις τους, συμπρωταγωνιστώντας στην «Μαρία Στουαρτ» που θα ανεβάσει η εξαίρετη Μαρλένε Καμίνσκι στο «Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης»και πρώτος εξασφάλισα αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό απ’ την φιλόδοξη αυτή δουλειά! Ω ναι και όπως βλέπεις οι πρώτες εικόνες κερδίζουν τις εντυπώσεις με την άψογη αισθητική τους!Πάμε να στα πω όλα για την εν λόγω υποσχόμενη παραγωγή που θα δούμε την άνοιξη-για τις 24 Απριλίου έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα!

Ένα έργο – ορόσημο στην ιστορία του θεάτρου, η Μαρία Στούαρτ του Φρίντριχ Σίλλερ θα ανέβει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μια ποικιλόμορφη ομάδα με τη Στεφανία Γουλιώτη και τη Λουκία Μιχαλοπούλου στους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους θα σκηνοθετηθεί από τη Μαρλένε Καμίνσκι, η οποία έχει επίσης αναλάβει τη νέα θεατρική διασκευή του έργου στα Γερμανικά. Η ελληνική μετάφραση έχει γίνει από τη Σταυρούλα Τσιάρα. Τόσο η διασκευή όσο και η μετάφραση επιχειρούν να μείνουν πιστές στo ύφος και τον ρυθμό της γλώσσας του Σίλλερ, τροποποιώντας την όπου κρίνεται απαραίτητο για τη σύγχρονη κατανόηση και πρόσληψη.

«Μαρία Στούαρτ», ένα θεατρικό κείμενο ανάμεσα στη μεταφυσική και την πολιτική – ένα κλασικό έργο της παγκόσμιας λογοτεχνίας

Η Μαρία Στούαρτ, η καθολική Βασίλισσα της Σκωτίας, είναι ύποπτη για συνέργεια στη δολοφονία του συζύγου της. Διαφεύγει στην Αγγλία και αναζητά προστασία στη συγγενή της, Ελισάβετ Α΄, την προτεστάντισσα Βασίλισσα της Αγγλίας, η χώρα όμως είναι πολύ μικρή και για τις δύο ηγεμονικές προσωπικότητες. Η Ελισάβετ επιτρέπει να φυλακιστεί η Σκωτσέζα αντίζηλός της και, μετά από χρόνια έντονων πολιτικών και θρησκευτικών αναταραχών, την καταδικάζει τελικά σε θάνατο (δια πελέκεως). Ωστόσο, ξαφνικά η Ελισάβετ διστάζει να βάλει την υπογραφή της για να εκτελεστεί η ποινή… επί τρεις ολόκληρες μέρες.

Τρεις μοιραίες μέρες κατά τις οποίες τα γεγονότα σφίγγουν σαν θηλιά τις δύο Βασίλισσες και τους άντρες που τις περιβάλλουν. Τρεις μέρες που κάνουν το αίμα να παγώνει, γεμάτες από ανατροπές, εναλλασσόμενες συμμαχίες, προδοσία και φρενίτιδα. Τρεις μέρες υπαρξιακών συγκρούσεων που κατατρύχουν το νου και την ψυχή. Τρεις μέρες, στη διάρκεια των οποίων διαφαίνεται ότι λιγότερο φοβάται η Μαρία να πεθάνει, απ’ όσο η Ελισάβετ να την σκοτώσει.

Και οι δύο Βασίλισσες έχουν επίγνωση ότι ζουν σε έναν κόσμο που έχει δημιουργηθεί από άντρες για άντρες. Και οι δύο έχουν βιώσει στη ζωή τους με διαφορετικό τρόπο τι σημαίνει να είσαι αδύναμος και να έχεις δύναμη και τώρα διεκδικούν και οι δύο τα πάντα.

Σκηνοθεσία / Θεατρική διασκευή: Μαρλένε Καμίνσκι

Μετάφραση: Σταυρούλα Τσιάρα

Σκηνικά-Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου

Πρωτότυπη μουσική: Ευαγγελία Βελλή-Κοσμά

Φωτισμοί: Σεσίλια Τσελεπίδη

Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου

Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Αγριτάκη

Φωτογραφίες (poster/promo): Δημοσθένης Γαλλής

Videos/ Φωτογραφίες παράστασης: Πάτροκλος Σκαφίδας

Διεύθυνση παραγωγής: Τάκης Γεώργας

Εκτέλεση παραγωγής: Νατάσα Πετροπούλου

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Performing Arts & Entertainment Ltd

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ