Υποδειγματική… δασκάλα η Παπαληγούρα!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Η δικαίως πολυβραβευμένη Λένα Παπαληγούρα μετράει ισχυρές υποκριτικές “νίκες” που κερδίζει μέσα απο σκληρή επίμονη -και επίπονη δουλειά! Κάθε φορά ψάχνει το μεδούλι του όποιου ρολου αναμετριεται και φτάνει σε αυτο με τροπο αξιοζήλευτο! Το ίδιο κάνει και φέτος στη “Δασκαλα με τα χρυσά μάτια”που φιλοξενείται επιτυχώς στο θέατρο Βέμπο! Στη θεατρική μεταφορά του αριστουργήματος του Στράτη Μυριβίλη που έφτιαξε με μεράκι ο Πέτρος Ζούλιας, η χαρισματική Παπαληγούρα “γίνεται” η ηρωίδα του με οίστρο και ακρίβεια, αμεσότητα και ευθυβολία!

Υποδειγματική… Δασκάλα το δίχως άλλο!

Δεν τη χορταίνεις να φωτίζει τις διάφορες και διαφορετικές πτυχές της ηρωίδας με μαεστρία δυσεύρετη! Πρωταγωνίστρια αξιώσεων αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως γνωρίζει καλά τον τρόπο να μεταμορφώνεται στις ηρωιδες που ερμηνεύει, καταθέτοντας ψυχή επι σκηνής!

Απο την Επίδαυρο στο Θησείον, απο το Ηρώδειο στο Κυκλάδων, απο το Δημοτικο Θεατρο Περαιά , στο Βέμπο! Τα καλυτερα έρχονται και της αξίζουν. Για την ώρα μη τη χάσετε ως Σαπφώ Βρανά, γιατι ειλικρινά “κεντά”υποκριτικά στο ρόλο-αφήστε που δεν πρέπει να χάνετε κομμάτια απο το παζλ ρόλων που στήνει με δαιμονικό τρόπο!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ