O Φερεντίνος στη «Μικρή μας πόλη» που θα ανεβάσει ο Κακλέας στο θερινό «Λαμπέτη»

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ

Ο ακάματος καλλιτεχνικά Γιάννης Κακλέας θα… χτυπήσει στο θερινό Λαμπέτη μαθαίνω ανεβάζοντας την υπέροχη Μικρή μας πόλη του Θόρντον Ουάιλντερ. Στην υποσχόμενη δουλειά θα παίξει ο πολυσχιδής Χρήστος Φερεντίνος τον βασικότατο ρόλο του Αφηγητή ενώ θα δούμε σε αυτή και πολλά νέα ταλαντούχα παιδιά-μαθητές κι απόφοιτους της δραματικής σχολής Ίασμος, αλλά κι άλλους έμπειρους ηθοποιούς που κλείνονται τις μέρες αυτές! Μέσα από τη σχέση δύο παιδιών, της Έμιλι και του Τζωρτζ, ο Ουάιλντερ καταγράφει την καθημερινή ζωή σε μια μικρή αμερικανική κοινότητα. Ξημερώματα και νύχτες, έρωτες και γάμοι, γειτονιές και παρέες και βόλτες στο φεγγαρόφωτο αποτελούν κάποιες από τις μικρές ή μεγάλες στιγμές των ηρώων αυτής της πόλης, που θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε πόλη σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου.

Το πολυβραβευμένο έργο του Ουάιλντερ, δεν είναι μόνο «μια προσπάθεια να αποτιμηθεί το ανεκτίμητο και των πιο μικρών συμβάντων της καθημερινής μας ζωής», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο συγγραφέας, αλλά αγγίζει με ευαισθησία και τρυφερότητα την πεμπτουσία της Ζωής. Καθημερινές, σημαντικές ή ασήμαντες στιγμές που ο Χρόνος σβήνει από τη μνήμη με το πέρασμά του φωτίζονται αριστουργηματικά για να αναδείξουν τη μαγεία που κρύβεται πίσω από όλα όσα καθόρισαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό την πορεία και το μέλλον της ανθρώπινης ύπαρξης. Ραντεβού στο θερινό Λαμπέτη λοιπόν, που επαναλειτουργεί δίνοντάς μας χαρά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πολυσχιδής Χρήστος Φερεντίνος κάνει θέατρο μια και είχε εντυπωσιάσει στην παράσταση «Καλώς ήρθατε ντετέκτιβ Πουαρό» όπου ενσάρκωνε τον περίφημο ήρωα της Αγκάθα Κρίστι, η οποία ανέβηκε στο «Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου»από την άξια Φρόσω Λύτρα.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι το υπέροχο αυτό έργο είχε παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του ’90 στο χειμερινό θέατρο «Λαμπέτη»σε ένα σπουδαίο ανέβασμα που είχε υπογράψει ο Μίνως Βολανάκης και στο οποίο πρωταγωνιστούσαν οι Τσακίρογλου, Ζούνη, Λαδικού, Κυριακίδης, Τζώρτζογλου, Μπαζάκα, Σκιαδαρέσης, Ορφανού κλπ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ