Η «βασίλισσα της νύχτας» Ζωζώ Σαπουντζάκη στο «Ενώπιος Ενωπίω» – ΒΙΝΤΕΟ

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη ήταν η καλεσμένη του “Ενώπιος Ενωπίω” της Δευτέρας με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε για το ξεκίνημα από τη Θεσσαλονίκη και την πορεία της έως τις μεγαλύτερες πίστες της Αμερικής. Η “βασίλισσα της νύχτας” μίλησε για τα διάσημα “Σαπουντζάκια” και πώς ο έρωτας έκανε την αδελφή της να εγκαταλείψει το δίδυμο. Αμέσως μετά ξεκίνησε η σόλο καριέρα για την Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Περιέγραψε πώς όλοι οι επιχειρηματίες, διάσημοι και εφοπλιστές βρίσκονταν στα πρώτα τραπέζια των μαγαζιών που τραγουδούσε όπως ο  Ωνάσης, ο Λιβανός και ο Νιάρχος. Ενώ αν και όπως είπε δεν είχε δώσει καν φιλί σε άνδρα μέχρι τα 18 της, αναφέρθηκε στα πρώτα σκιρτήματα και στους μεγάλους έρωτες της ζωής της.

Δείτε τα βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Α’ μέρος

B’ μέρος

Γ’ μέρος

Γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα της χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε τη θεατρική της καριέρα από την ηλικία των 7 ετών με την ηθογραφία του Ελευθεριάδη Το Αγρίμι μαζί με τη μεγαλύτερη αδελφή της, Βάσω στο «Θέατρο του Λευκού Πύργου». Οι δυο τους υπήρξαν θεατρικό δίδυμο, αποκαλώντας τους εαυτούς τους «το κουκί και το ρεβίθι». Η Βάσω σταμάτησε νωρίς από το θέατρο γιατί παντρεύτηκε και έκανε οικογένεια, η Ζωζώ συνέχισε και διέγραψε λαμπερή καριέρα στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στις αρχές τις δεκαετίας του 50’, κατέβηκε στην Αθήνα, όπου σημείωσε μεγάλες επιτυχίες παίζοντας σε επιθεωρήσεις. Με τις εμφανίσεις σε νυχτερινά κέντρα, όπου σύχναζε όλη η «αφρόκρεμα» της εποχής εκείνης χαρακτηρίστηκε «Βασίλισσα της νύχτας». Ο Ωνάσης δήλωσε ότι έτρεμε όταν τη φίλησε και ο Νιάρχος είπε δεν μπόρεσε να αντισταθεί στη γοητεία της. Η μαμά της όμως που είχε και τον ρόλο της μάνατζερ, ήθελε να πάρει επιστήμονα.

Παντρεύτηκε 2 φορές. Ο πρώτος γάμος με έναν γιατρό από τη Θεσσαλονίκη, τον Γιώργο Χατζηπαρασκευά, με τον οποίο είχαν μεγάλη διαφορά ηλικίας, κράτησε τρεις μήνες. Με τον δεύτερο σύζυγό της, Αθηναίο δικηγόρο Ανδρέα Πολίτη, έζησαν μαζί 23 χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.