Ξαναμοιράζεται η τράπουλα στην prime time – Ποια προγράμματα μπαίνουν σήμερα στον ανταγωνισμό

Η«μάχη των μαχών» ξεκινά απόψε στην prime time με την επαναφορά στις επάλξεις τεσσάρων καναλιών, την ώρα που το «Survivor All Star» «καλπάζει» με πολύ υψηλά ποσοστά στον ΣΚΑΪ.

Το δεύτερο ημίχρονο του τηλεοπτικού «πρωταθλήματος» βρίσκει τα κανάλια ετοιμοπόλεμα να ρίξουν στη μάχη τα δυνατά όπλα τους, ενώ η τράπουλα αναμένεται να ξαναμοιραστεί από την αρχή. Μετά την πρεμιέρα που έφτασε το 43%, ενώ στη συνέχεια σημείωσε κατά μέσο όρο 31,5% χωρίς ίχνος ανταγωνισμού από τα «απέναντι» κανάλια, το «Survivor All Star» θα κονταροχτυπηθεί με πολυαναμενόμενες επιστροφές σειρών με φανατικό κοινό: τη «Η Γη της Ελιάς» στο Mega, τους «Παγιδευμένους», που κάνουν comeback στον ΑΝΤ1 μετά από απουσία δύο μηνών λόγω και του Μουντιάλ που μεσολάβησε, και τον «Σασμό» στον Alpha, ενώ στη «μάχη» μπαίνει δυναμικά και το Star λανσάροντας το «MasterChef».

Όπως αναφέρει η Reallife, τα επιτελεία των καναλιών κρατούν την ανάσα τους μέχρι τα πρώτα αποτελέσματα της Nielsen για τη μεγάλη αναμέτρηση το πρωί της Τρίτης, ενώ ήδη αρχίζουν τα στοιχήματα και οι προβλέψεις. Πώς θα «χωρέσουν» συνολικά επτά προγράμματα και πώς θα μοιραστεί η πίτα της τηλεθέασης, που για το σύνολο των ιδιωτικών καναλιών φτάνει το 65%.

Η δυναμική είσοδος του «Survivor All Star», που «έπαιξε» για μία εβδομάδα μόνο του, προκαλεί μεν ανησυχία, όμως εκτιμάται ότι το ριάλιτι του ΣΚΑΪ θα «χάσει» περίπου 10 μονάδες (συν/ πλην) όταν βρεθεί αντιμέτωπο με τη «λαίλαπα» της μυθοπλασίας από τους ανταγωνιστικούς σταθμούς. Το κοντέρ μηδενίζει και η «μάχη» ξεκινά από την αρχή, με τα κανάλια που επενδύουν στη μυθοπλασία να ποντάρουν στη σταθερή σχέση που έχουν «χτίσει» οι χαρακτήρες των σειρών τους με το κοινό.

Και ενώ τα «πιόνια» στη σκακιέρα στήνονται από την αρχή, ο ΣΚΑΪ δεν έχει ολοκληρώσει την… αντεπίθεσή του. Απαντώντας στην τακτική άλλων καναλιών, όπως ο Alpha που θα αυξήσει τα επεισόδια του «Σασμού» σε πέντε, το κανάλι του Φαλήρου σχεδιάζει να εντάξει και πέμπτο επεισόδιο «Survivor» μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν το εξτρά επεισόδιο θα προβληθεί το βράδυ του Σαββάτου ή της Πέμπτης. Για την ώρα, το επικρατέστερο σενάριο θέλει το «Survivor» να παίρνει θέση μάχης στην prime time του Σάββατο, όπως και πέρυσι, και πιο συγκεκριμένα να ενταχθεί στο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν τελειώσει το «The voice», ώστε να κόψει τη φόρα στο «Just the 2 of us», που θα επιστρέψει τότε στον Alpha.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ