Το βραχιόλι της φωτιάς: Πρεμιέρα το Σάββατο – Τι θα δούμε στα δύο πρώτα επεισόδια

Η νέα δραματική σειρά εποχής «Το βραχιόλι της φωτιάς», με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο, κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1 το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00, με διπλό επεισόδιο.

«Το βραχιόλι της φωτιάς» έσπασε όλα τα ρεκόρ του ERTFLIX – Αποθέωση στο Twitter

Μετά την αποκλειστική προβολή της στο ERTFLIX, που κατέγραψε περισσότερες από 1 εκατομμύριο θεάσεις, η καθηλωτική σειρά οχτώ επεισοδίων, η οποία μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας Εβραίων στις πιο ζοφερές στιγμές του 20ού αιώνα, θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 κάθε Σάββατο, στις 22:00.

Ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Σταμούλης, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, ενσαρκώνει τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, ενώ την πρωτότυπη μουσική τίτλων τέλους υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

Το βραχιόλι της φωτιάς: Το αφιέρωμα της Le Monde για τη σειρά

Η θυελλώδης και γεμάτη περιπέτειες και ανατροπές ιστορία της οικογένειας Κοέν αρχίζει! «Το βραχιόλι της φωτιάς» μάς ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, στη Θεσσαλονίκη, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έρωτες και ανελέητες… φωτιές.

Δείτε το trailer της πρεμιέρας

Το Βραχιόλι της Φωτιάς: Η ιστορία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης στη μικρή οθόνη

Τι θα δούμε στα δύο πρώτα επεισόδια στην πρεμιέρα

Επεισόδιο 1ο: Το βραχιόλι που βρίσκει εντελώς απρόσμενα στα χέρια μιας ηλικιωμένης Τσιγγάνας ο 45χρονος κοσμηματοπώλης Ιωσήφ Κοέν (Χρήστος Λούλης), σε συνδυασμό με την αίτηση χάριτος του χιτλερικού Αδόλφου Άιχμαν το 1962, γίνεται η αφορμή για μια καταβύθιση στο οικογενειακό παρελθόν και στην προσωπική του ιστορία. Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του επιφανούς Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν (Νίκος Ψαρράς), να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη), βρίσκει προστασία μαζί με τα τέσσερα παιδιά τους και θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί γεννημένο μέσα στη φωτιά…

Το βραχιόλι της φωτιάς

Επεισόδιο 2ο: Η ηλικιωμένη Τσιγγάνα Τσιούμπη (Γεωργία Ανέστη), λόγω καρδιακής προσβολής, βρίσκεται στην εντατική με τον Ιωσήφ στο πλάι της, ενώ η γυναίκα του τον αναζητεί για την προετοιμασία του μπατ μίτσβα της μικρής κόρης τους, Μπέττυς (Άννα-Μαρία Μαρινάκη). Οι αναμνήσεις σταδιακά κατακλύζουν τον Ιωσήφ και τον οδηγούν πίσω στο 1927, όπου ακούγοντας τις αφηγήσεις της μάνας του ζει τα πιο τρυφερά του χρόνια σε μια κοινωνία που αλλάζει… Η ζωή με τα τέσσερα αδέρφια του, Ζακλίν, Νταβίντ, Ηλία, Ραχήλ, και τον φίλο του Θανάση (Γιώργος Ζιάκας), το όνειρό του να γίνει έμπορος, η έλευση της όμορφης οικιακής βοηθού Ματίλντα στο σπίτι, οι επισκέψεις της Μπενούτα με τρόφιμα στο Κάμπελ κι ένας μεγάλος απαγορευμένος έρωτας, που γεννιέται…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ