Το προξενιό της Ιουλίας – Ελισάβετ Μουτάφη: Η ιστορία που ξετυλίγεται αγγίζει τους ανθρώπους – ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες ώρες πριν από την μεγάλη πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Alpha, «Το προξενιό της Ιουλίας», οι βασικές πρωταγωνίστριες της σειράς, Ελισάβετ Μουτάφη και Ευγενία Ξυγκόρου, βρέθηκαν καλεσμένες στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Οι δύο ηθοποιοί, οι οποίες υποδύονται την Στάσα και την Ιουλία Σκούταρη αντίστοιχα στη σειρά, μίλησαν στην Κατερίνα Καινούργιου για την πολυαναμενόμενη παραγωγή που κάνει πρεμιέρα απόψε, Τετάρτη 4 Οκτωβρίου, στις 22:40 και θα προβάλλεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, την ίδια ώρα στον Alpha.

Αναφορικά με τα στοιχεία που θα κάνουν «το Προξενιό της Ιουλίας» να ξεχωρίσει, η Ελισάβετ Μουτάφη δήλωσε: «Είναι καταρχάς εμπνευσμένο από το βιβλίο του Γιώργου Πολίτη και από τον σεναριογράφο μας, τον Νίκο Απειρανθίτη, ο οποίος έχει κάνει σπουδαία πράγματα. Αυτό που για εμένα είναι πολύ σημαντικό είναι η ιστορία. Μεταφερόμαστε το ’59, στην επαρχία και συγκεκριμένα στο Θεσσαλικό κάμπο που περνάει ακόμα δύσκολες στιγμές. Εκεί βλέπουμε τους ήρωες μας. Το σπουδαίο είναι ότι η ιστορία που ξετυλίγεται αγγίζει τους ανθρώπους. Παρακολουθούμε τη θέση της γυναίκας το ’59 στην επαρχία, τα προξενιά, τον τρόπο ζωής, τις αντιδράσεις, τις κόντρες, τους χαρακτήρες, γιατί οι άνθρωποι δεν αλλάζουν, αλλάζουν οι συνθήκες».

Μπορούσε μία γυναίκα του 1959 να προστατεύσει την κόρη της; «Στο πρώτο επεισόδιο θα γίνει κάτι πολύ έντονο που δεν μπορούμε να το προδώσουμε. Η Στάσα, η μητέρα της Ιουλίας, έχει ένα παρελθόν και προσπαθεί να προστατεύσει την κόρη της. Είναι λίγο σαν Ρωμαίος και Ιουλιέτα, είναι ένα ζευγάρι νέων παιδιών που αγαπιούνται, τέσσερις οικογένειες, στη μέση τα δύο παιδιά και εκεί αρχίζει η παράνοια. Είναι μια μορφή βεντέτας. Έτσι, η Στάσα προσπαθεί να προστατεύσει την Ιουλία γιατί θα αποκαλυφθεί κάτι για το παρελθόν που είναι αρκετά παράλληλο. Μπορεί να είναι αυστηρή, όπως βλέπουμε και στο trailer, αλλά νοιάζεται για εκείνη. Θέλει η κόρη της να φύγει από τον Τύρναβο και να πάει στη Λάρισα για να έχει μια καλύτερη ζωή με το προξενιό», εξήγησε η Ελισάβετ Μουτάφη.

«Η Ιουλία βιώνει έναν απαγορευμένο έρωτα με τον Δημήτρη και η Στάσα δεν μπορεί να το επιτρέψει γιατί υπάρχει ένα παρελθόν, έχει γίνει ένας φόνος που θα δούμε απόψε και στον οποίο εμπλέκονται οι οικογένειες των δύο ερωτευμένων παιδιών. Είναι σπουδαία η ιστορία γιατί βλέπεις τι γινόταν εκείνη την εποχή. Βλέπουμε πραγματικές ιστορίες και πιστεύω ότι ο κόσμος θα ταυτιστεί», επισήμανε, επίσης, η καταξιωμένη ηθοποιός.

Η Ευγενία Ξυγκόρου μιλώντας για την εποχή που περιγράφει η σειρά ομολόγησε πως: «Πέρα από τη ρομαντική πλευρά, πιστεύω πως δεν θα αντέχαμε να ζήσουμε τότε έτσι όπως ήταν τα πράγματα».

Δείτε όσα είπαν η Ελισάβετ Μουτάφη και η Ευγενία Ξυγκόρου στην εκπομπή «Super Κατερίνα»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ