Το MasterChef επιστρέφει: Η νέα ομαδική δοκιμασία και τα πιάτα με… άρωμα Ιταλίας

Το MasterChef επιστρέφει στους δέκτες μας την Τετάρτη, έπειτα από μια σύντομη διακοπή, λόγω του Πάσχα, με ένα νέο επεισόδιο. 

Στο τρέιλερ που κυκλοφορεί για απόψε οι κριτές καλωσορίζουν τους διαγωνιζόμενους στην ομαδική δοκιμασία της “Ιταλικής εβδομάδας”. Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοινώνει στον Γιάννο Σδούγκα ότι θα πρέπει να “διαλέξει όλη την ομάδα”. Μάλιστα, ο ίδιος προηγουμένως φαίνεται στο απόσπασμα να έχει πάρει την κόκκινη ποδιά με το όνομά του.  Σημειώνεται ότι ο Γιάννος κατάφερε να κερδίσει στη δοκιμασία γευσιγνωσίας, όχι μόνο την κάρτα ασυλίας αλλά και τα πλεονεκτήματα αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας. Θα καταφέρει να τα διαχειριστεί υπέρ του και πώς θα κρίνουν τις αποφάσεις του οι συμπαίκτες του; Ποιες θα είναι οι νέες ομάδες, που θα σχηματιστούν;

“Πρέπει να αλλάξουν μερικά πράγματα” θα πει στη συνέχεια ο διαγωνιζόμενος, όπως φαίνεται στο τρέιλερ.

Καλεσμένη σε αυτή τη δοκιμασία, για να δοκιμάσει και να αξιολογήσει τις μαγειρικές προσπάθειες των δυο ομάδων είναι η Πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα, Patrizia Falcinelli.

Οι διαγωνιζόμενοι φαίνονται στο βίντεο να αναμετρώνται μαγειρικά, ωστόσο από την δοκιμασία δεν θα λείψουν οι διαφωνίες και οι εντάσεις ανάμεσά τους.

Την ώρα της δοκιμής, ο Λευτέρης Κουτσόπουλος τοποθετείται όσον αφορά στα πιάτα των διαγωνιζόμενων, λέγοντας: “Εμφάνιση και νοστιμιά. Κανείς δεν έχει καταφέρει να πετύχει και τα δύο”.

Δείτε το τρέιλερ για το επεισόδιο της Τετάρτης στο MasterChef

Ζητούμενο αυτής της Ομαδικής Δοκιμασίας είναι τέσσερα πιάτα με ιταλικό χαρακτήρα από κάθε ομάδα, μια bruschetta με βάση τη δική τους focaccia, ένα γεμιστό ζυμαρικό cappelleti, κυρίως πιάτο με πρωταγωνιστή τα gnocchi και γλυκό με βασικό θέμα τα cannoli. Συνταγές μέρος μιας μεγάλης πολιτισμικής και μαγειρικής κληρονομιάς, που συμπεριλαμβάνει και τη Μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί ένα υγιεινό και βιώσιμο μοντέλο διατροφής και ζωής, που ενώνει Ελλάδα και Ιταλία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ