Το “Δεύτερο Πρόγραμμα” αποχαιρετά την Σοφία Μιχαλίτση

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών η σπουδαία ραδιοφωνική παραγωγός Σοφία Μιχαλίτση.

Το “Δεύτερο Πρόγραμμα” την αποχαιρετά με μια συγκινητική ανάρτηση.  Η Σοφία Μιχαλίτση διετέλεσε διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος της ελληνικής ραδιοφωνίας από τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, ενώ από το 1989 ανέλαβε τη διεύθυνση προγράμματος του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ μέχρι και τα μέσα του 2000.

“Με οδύνη αποχαιρετάμε σήμερα τη Σοφία Μιχαλίτση.
Η Σοφία Μιχαλίτση υπήρξε Διευθύντρια του Δεύτερου από τον Ιανουάριο του 1976 ως το 1988. Αναμόρφωσε το Δεύτερο, εισήγαγε “όλα τα είδη της μουσικής” όπως έλεγε η ίδια, διεύρυνε το ρεπερτόριό του, αξιοποίησε ειδικά για το Δεύτερο την ελαφρά Ορχήστρα των Μουσικών Συνόλων, πρώτη ξεκίνησε τις απευθείας μεταδόσεις, κυρίως, όμως, “άνοιξε” το πρόγραμμα στην κοινωνία, με αφιερώματα σε ιστορικά γεγονότα, νέες θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις και εξωστρέφεια με σύνθημα το “Βάλε Το Δεύτερο στη Ζωή Σου”, κατακτώντας τις καρδιές των ακροατών. Ήταν μια εποχή μεγάλης άνθησης του Δεύτερου.
Σήμερα, Σάββατο, 16:00-18:00 η Elena Diakou που συνεργάστηκε με τη Σοφία Μιχαλίτση, καλεί στο studio του Δεύτερου, συναδέλφους παραγωγούς που γνώρισαν και αγάπησαν τη Σοφία Μιχαλίτση ως ένα ταπεινό φόρο τιμής σε μια μεγάλη προσωπικότητα του ραδιοφώνου.
Θα ακούσουμε τον Νότη Μαυρουδή, τη Marina Laxana, τη Margarita Mitilineou -αμφότερες έχουν περάσει από τη διεύθυνση του Δεύτερου ακολουθώντας τα χνάρια της Σοφίας Μιχαλίτση, τον Stamatis Kraounakis, τον Γιώργο Μητρόπουλο, τον ‘Ακη ‘Εβενη, τη Λίνα Νικολακοπούλου, τον σημερινό Διευθυντή Ραδιοφωνίας Φώτη Απέργη καθώς και τη σημερινή επικεφαλής του Δεύτερου, Μαρία Κοζάκου.
Ολες οι εκπομπές είναι αφιερωμένες στη μνήμη της Σοφίας Μιχαλίτση.
Επίσης, από τη Δευτέρα, κάθε απόγευμα στις 18:00 θα ακούμε μια σειρά εκπομπών από τον κύκλο “Ζωντανές Ηχογραφήσεις” που επιμελείτο και παρουσίαζε η Σοφία Μιχαλίτση.
Μια μέρα οδύνης σήμερα για όλους μας στο ραδιόφωνο. Στο Δεύτερο αφιερώνουμε από σήμερα κάθε εκπομπή μας στη Σοφία Μιχαλίτση, με ευγνωμοσύνη για όσα μάς κληροδότησε”.

Η κηδεία της θα γίνει στις 12 το μεσημέρι της Τέταρτης, στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Παιανία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ