Το “αντίο” του Νίκου Χατζηνικολάου στον Γιώργο Χουλιάρα

“Θα μου επιτρέψετε σήμερα να ξεκινήσω την εκπομπή κάπως διαφορετικά, λίγο προσωποκεντρικά για μια φορά, για να αποχαιρετίσω έναν σημαντικό συνάδελφο και φίλο, που έφυγε από τη ζωή χθες, δημιουργώντας αισθήματα βαθιάς θλίψης και συγκίνησης σε πάρα πολλούς από τους δημοσιογράφους. Και κυρίως σε αυτούς, με τους οποίους συνεργάστηκε τις τελευταίες δεκαετίες. Μιλώ για τον Γιώργο Χουλιάρα, έναν ξεχωριστό δημοσιογράφο, έναν ξεχωριστό άνθρωπο, που “έφυγε” νέος. “Έφυγε” σε ηλικία 67 ετών” ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου για τον θάνατο του Γιώργου Χουλιάρα.

“Έναν άνθρωπο που εργάστηκε για πάρα πολλά χρόνια στην τηλεόραση στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ήταν χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο σημαντικά και επιτυχημένα στελέχη. Ήταν όμως και πρώτα άνθρωπος, ήταν ένα παιδί ο Γιώργος Χουλιάρας, θα μου επιτρέψετε επειδή εγώ έζησα πολλά χρόνια μαζί του στο MEGA να τον αποκαλώ έτσι, ένα παιδί, μια καρδιά ανοιχτή, ένα παιδί γεμάτο συναισθήματα, ένα παιδί που στήριζε τα άλλα παιδιά του κλάδου, με αγάπη, πάντα με εντιμότητα, αλλά και ένας υπεύθυνος και σοβαρός δημοσιογράφος. Ένας κύριος του επαγγέλματός μας, τον αποχαιρετώ με μεγάλη συγκίνηση. Η διαδρομή του ήταν πάρα πολύ σημαντική, ξεκίνησε το 1982 από τον Ριζοσπάστη, υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας του «902 Αριστερά στα FM». Το 1991 ήρθε στο MEGA, εκεί τον συνάντησα, εξελίχθηκε σε βασικό στέλεχος του ειδησεογραφικού τομέα. Έγινε διευθυντής σύνταξης του καναλιού και στη συνέχεια ανέλαβε διευθυντικές θέσεις στη Δημόσια Τηλεόραση και στον ALPHA. Ενώ το αποτύπωμα της δουλειάς του είναι πολύ σημαντικό και στην κυπριακή τηλεόραση, όπου ήταν ο άνθρωπος που ανέλαβε το MEGA και μετά τον τηλεοπτικό σταθμό SIGMA, δημιουργώντας πραγματικά πολλές νέες και σημαντικές εκπομπές” πρόσθεσε.

“Τον αποχαιρετώ με μεγάλη συγκίνηση, συνεργάστηκα μαζί του για πάνω από 10 χρόνια με εξαιρετικό τρόπο. Στους ανθρώπους του, στην οικογένειά του, στέλνω τα συλλυπητήρια μου και τη βαθιά μου συγκίνηση για την απώλειά του. Τώρα κατάλαβα γιατί προχθές που του έστειλα μήνυμα στη γιορτή του, για πρώτη φορά δεν πήρα απάντηση. Ήταν προφανώς ήδη σε βαριά κατάσταση στο νοσοκομείο” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ