Τάσος Ντούγκας: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος υπεράσπισης σε εγκλήματα που αφορούν παιδιά – ΒΙΝΤΕΟ

Ο δικηγόρος Τάσος Ντούγκας ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show».

Μιλώντας για την Αγγελική Νικολούλη -στης οποίας την εκπομπή είναι τακτικός επισκέπτης- είπε ότι «κάνει τεράστιο κοινωνικό έργο όπως και η Βίκυ Χατζηβασιλείου. Έχουν ενώσει πάρα πολλές οικογένειες. Εκεί που οι Αρχές σταματούν, η Αγγελική συνεχίζει. Είναι ακούραστη, μεθοδική και ξέρει εξαρχής τι έχει γίνει. Όταν τα φώτα σβήνουν εκείνη συνεχίζει».

Μάλιστα έχει αναλάβει την υπόθεση της 19χρονης Άρτεμης που εξαφανίστηκε πριν από 20 μήνες. «Η οικογένειά της περνάει πάρα πολύ δύσκολα. Μιλάμε σχεδόν καθημερινά, πρέπει να ορθοποδήσουν και να στηρίξουν και τα άλλα τους παιδιά. Ο καθένας να σου κάνει και τη φάρσα ότι την είδαν. Δηλαδή μπορεί 3 το βράδυ να σε πάρουν να σου πουν ότι περπατάει με τον φίλο της ή να πάρει με απόκρυψη και να ζητάει λεφτά για να δώσει πληροφορίες και να είναι φάρσα».

Όπως είπε, θεωρεί ότι οι φίλοι της κοπέλας δεν είπαν την αλήθεια εξαρχής.

Μιλώντας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου τόνισε ότι δεν θα την υπερασπιζόταν ποτέ. «Όταν έκανε μια τηλεφωνική παρέμβαση πριν συλληφθεί κάποια πράγματα δεν μου κολλούσαν. Της έκανα μια ερώτηση πώς η μικρή Τζωρτζίνα ενώ βρισκόταν στο δωμάτιο με το μωρό, το μωρό πέθανε κι η μικρή δεν άκουσε τίποτα. Για μένα είναι κομβικό το σημείο, οι Αρχές θα το εξιχνιάσουν.

Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα στο κινητό μου όπου μου συστήθηκε ότι είναι η συγκεκριμένη και ήταν χειριστική και προσπάθησε να μου αλλάξει γνώμη για αυτά που είπα στην εκπομπή στο τέλος έγινε επιθετική» τόνισε.

«Είχα δεχτεί απειλές από το οικογενειακό περιβάλλον μιας κυρίας που δεχόταν κακοποίηση να μην αναλάβω την υπόθεση. Απειλές για τη ζωή μου. Ενημέρωσα τις Αρχές. Φοβάσαι το πρώτο 10ωρο. Μετά σε πεισμώνει. Τώρα ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτίει την ποινή του».

«Ο κόσμος ταυτίζεται και παρακολουθεί με περισσότερο ενδιαφέρον τα ειδεχθή εγκλήματα.

Μου έχει γίνει πρόταση να υπερασπιστώ κάποιον με πάρα πολλά χρήματα και είπα όχι. Σε ένα πολύ μεγάλο φονικό που αφορούσε και παιδιά και είχε γίνει στην Πελοπόννησο. Δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ και να συνεχίσω στο έργο μου για τα παιδιά» είπε αναφερόμενος στον «Φύλακα άγγελο», το σωματείο που έχει ιδρύσει με τον Γιώργο Αγγελόπουλο.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος υπεράσπισης σε εγκλήματα που αφορούν παιδιά εκτός αν υπάρχει κάποια ψυχική διαταραχή. Υπάρχουν συνάδελφοι που το κάνουν και το κάνουν πολύ καλά» είπε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ