Τα διεθνή ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Τα διεθνή ΜΜΕ για την ΕΡΤ

Συνεχή ενημέρωση από την Τρίτη το βράδυ παρέχουν τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα για όλες τις εξελίξεις στη χώρα μας, μετά την απόφαση για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Ανταποκριτές διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων βρίσκονται στην Αθήνα και μεταδίδουν τα τελευταία νέα, ενώ μεταδίδονται συνεχώς εικόνες από το κτίριο της Αγίας Παρασκευής και τον κόσμο που βρίσκεται εκεί, προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης. 

«Οι αντιδράσεις και οι διαμαρτυρίες μεταδίδονται παντού, εκτός από την Ελλάδα», αναφέρει σε δημοσίευμά του το Euronews και συμπληρώνει ότι πολύς κόσμος βρίσκεται έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, προκειμένου να εκφράσει τον θυμό του για το «λουκέτο». Επίσης, διατυπώνει τον φόβο των συνδικάτων ότι μετά από αυτήν την ενέργεια από την πλευρά της κυβέρνησης, θα δημιουργηθεί προηγούμενο και για άλλους δημόσιους οργανισμούς. 

Ως κίνηση εκτόνωσης της κρίσης στην κυβερνητική συνοχή χαρακτηρίζει το Reuters την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να καλέσει τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου τους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, προκειμένου να συζητήσουν το «λουκέτο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 

«Μαύρες οθόνες στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Le Monde, η οποία παρακολουθεί στενά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Η ιστοσελίδα αναφέρεται στην μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. 

Στην 24ωρη γενική απεργία με αφορμή το «λουκέτο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αναφέρεται και το δίκτυο AlJazeera, το οποίο τονίζει και ότι το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισαν την απόφαση αυτή «απαράδεκτη». Αναφέρεται επίσης στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. 

«Χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν την Πέμπτη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά του κλεισίματος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», αναφέρει σε ρεπορτάζ του το γερμανικό Spiegel, ενώ στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους εκπέμπουν το σήμα της ΕΡΤ.

Στο «ντόμινο» των εξελίξεων μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρεται ο παρουσιαστής του CNN. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο -το οποίο καλύπτει όλες τις εξελίξεις στη χώρα μας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να βάλει «λουκέτο» στη δημόσια ραδιοτηλεόραση- λόγω των τελευταίων εξελίξεων απειλείται η κυβερνητική συνοχή. 

Στη χθεσινή γενική απεργία με αφορμή το «λουκέτο» στην ΕΡΤ αναφέρεται και η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet, ενώ ενημερώνει και για το σχέδιο της κυβέρνησης για τη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 

«Κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για αναστολή της λειτουργίας της ΕΡΤ», αναφέρει στο δημοσίευμά του ο «Φιλελεύθερος». Η ενημερωτική ιστοσελίδα της Κύπρου ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες σχετικά με τις εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά την απόφαση για το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ