Στον αυριανό ημιτελικό η “μάχη” της Ελλάδας

Στον αυριανό ημιτελικό η “μάχη” της Ελλάδας

 

Οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης θα “ριχτούν” στη μάχη του Β’ ημιτελικού, που θα γίνει αύριο, ώστε να περάσουν στον τελικό.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ:

“Σε απευθείας μετάδοση από το Μάλμε της Σουηδίας, η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά τον Δεύτερο Ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αύριο Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22.00. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην ένατη θέση με το “Alcohol is Free”, που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.

Η σειρά εμφάνισης τη βραδιά Δεύτερου Ημιτελικού, έχει ως εξής:

1. Λετονία

2. Άγιος Μαρίνος

3. Π.Γ.Δ.Μ.

4. Αζερμπαϊτζάν

5. Φινλανδία

6. Μάλτα

7. Βουλγαρία

8. Ισλανδία

9. ΕΛΛΑΔΑ

10. Ισραήλ

11. Αρμενία

12. Ουγγαρία

13. Νορβηγία

14. Αλβανία

15. Γεωργία

16. Ελβετία

17. Ρουμανία

Στον αυριανό Δεύτερο Ημιτελικό – όπως και στον Τελικό – οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας μας. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν όσες φορές επιθυμούν το τραγούδι της επιλογής τους, καλώντας στο 9011199ΧΧ (προσθέτοντας τα δύο τελευταία νούμερα που αντιστοιχούν στη σειρά εμφάνισης των χωρών τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού) ή στέλνοντας με γραπτό μήνυμα (SMS) στο 19559 με τον κωδικό της χώρας.

Η χρέωση για κάθε τηλεφωνική κλήση είναι 0,61 ευρώ και για κάθε SMS 0,615 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Επίσης, για πρώτη φορά φέτος μπορούν να ψηφίσουν με τη χρήση πιστωτικής κάρτας και με τις ίδιες χρεώσεις, μέσα από την ειδική εφαρμογή για συσκευές ios και android, “Eurovision Song Contest – The Official App”, που μπορούν να κατεβάσουν δωρεάν από την επίσημη ιστοσελίδα του Διαγωνισμού, στη διεύθυνση www.eurovision.tv/static/app/index.html. Οι τηλεθεατές μπορούν να ψηφίσουν αμέσως μετά την παρουσίαση των τραγουδιών, σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινωθεί στον «αέρα» από τους παρουσιαστές.

Κατά τον χθεσινό Α’ Ημιτελικό, το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 18ης Μαΐου πήραν (με τυχαία σειρά) η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ιρλανδία, η Εσθονία, η Λευκορωσία, η Δανία, η Ρωσία, το Βέλγιο, η Ουκρανία και η Ολλανδία. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών για τη βραδιά, αφού η ΝΕΤ σημείωσε υψηλή τηλεθέαση που άγγιξε ακόμα και το 28,3%.

Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ έκαναν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η ΝΕΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον Τελικό, το Σάββατο 18 Μαΐου στις  22.00. Όλες οι φάσεις του διαγωνισμού μεταδίδονται επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, δορυφορικά από την ERTworld, ραδιοφωνικά από το Πρώτο και το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία  WebTV στο www.ert.gr.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν συνολικά 26 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες έξι, δηλαδή οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο) και η διοργανώτρια Σουηδία, θα συμμετάσχουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι τις 17 Μαΐου”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.