Ταξιδεύουμε σε Σκύρο, Νάξο, Θηρασιά, Σίκινο, Φολέγανδρο και Σίφνο και ανακαλύπτουμε σπάνιες αλμυρές και γλυκές γεύσεις του Αιγαίου μας.
Δοκιμάστε: Κρέμα φάβας Σκύρου, Στραπατσάδα σε κολοκύθα, Ντάκο φάβας με σάλτσα ρόκας, Ρεβιθάδα «του Μαρώ», Ρεβιθοκεφτέδες, Φλογέρες τυρένιες, Φλογέρες με γραβιέρα Νάξου & ζαμπόνι Απειράνθου, Ντοματοκεφτέδες ή ντοματοτηγανίτες, Μανούρα και μυζήθρα χλωρή, Στραπατσάδα με πέστο & ντόπιο τυράκι σουρωτό, Λαδένια, Καλασούνα, Ματσάτα με κουνελάκι κοκκινιστό, Αυθεντική φάβα Θηρασιάς, Φάβα παντρεμένη με ντομάτα & κάππαρη, Xταπόδι στιφάδο με κάππαρη, Χταπόδι στη λαδόκολλα, Μακαρονάδα βαπορίσια του Αιγαίου, Αστακομακαρονάδα σκυριανή, Κακκαβιά της «Αλμύρας», Αρνάκι «της θάλασσας» στη λαδόκολλα με πατάτες & παλαιωμένο αρσενικό, Παραδοσιακό βουνίσιο κατσικάκι, Γλυκό σταφύλι σουλτανίνα, Κίτρο γλυκό του κουταλιού, Γλυκό κουταλιού καρπούζι, Γλυκό σταφύλι Αηδάνι, Γλυκό φραγκόσυκο, Γλυκό τριαντάφυλλο, Μελιτίνια, Καρπουζένια, Μελόπιτα, Μωσαϊκό με ρακόμελο, Ρυζόγαλο με γλυκό πορτοκάλι, Αμυγδαλωτά του φούρνου, Σκαλιτσούνια, Σάμαλι πορτοκαλιού, και Τραχανοτεροπτάρια.
Αλλά και Φιστικάτο από την Αίγινα, Πυραμίδες πάστας αμυγδάλου από τηνΑνδρο, Ροδίνια από την Τήνο, Κολοκυθόπιτα γλυκιά από την Πάρο, Τρουφάκια μαστίχας με καρύδα από τη Χίο, Μπισκοτότουρτα με σοκολάτα & κρέμα από τοΜαράθι, Τυρόπιτες Πατηνιώτικες και Πουγκάκια από την Πάτμο, Μπακλαβάαπό τους Λειψούς, Γλυκό κουταλιού περγαμόντο από τον Αρχάγγελο,Αμυγδαλωτό με γέμιση αμύγδαλο από τη Λέρο, Ρολάκια μπακλαβά με φιστίκι Αιγίνης & αμύγδαλα από την Τέλενδο, Λουκουμάδες από την Κάλυμνο,Ξεροτηγανισμένες δίπλες από τη Ρόδο, Ακούμια από τη Σύμη, Στραβά από τοΚαστελόριζο και Συκομαΐδες από την Κρήτη.
Την Κυριακή 7 Αυγούστου στο περιοδικό real taste & style που κυκλοφορεί με τη Realnews.