Στέφανος Κυριακίδης: Η πικρία για τις τραγωδίες και οι μώλωπες σε γύρισμα του Μανουσάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Στέφανος Κυριακίδης ήταν καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είπε πως έγινε ηθοποιός ακολουθώντας τα χνάρια του αδελφού του από μικρό παιδί, ενώ αποκάλυψε πως ήθελε να γίνει ναυτικός αλλά φοβόταν τη θάλασσα.

“Όπου μπορούσα είχα επιλογή στη ζωή μου για δουλειές. Όταν λες συνέχεια όχι δεν κάνεις για τη δουλειά, πρέπει να είσαι διαθέσιμος. Ηθοποιός δεν έχω βρει απάντηση τι είναι. Βασικά καλύπτει τον εαυτό μου, αυτό προσπάθησα. Με την Αλίκη έπαιξα στην Επίδαυρο το 1991 και πέρασα καλά. Έπεσαν να την φάνε, της έκαναν bullying. Με είχε πάρει η ίδια η Βουγιουκλάκη τηλέφωνο. Με ρώτησε αν έχω πρόβλημα να παίξει τραγωδία και της είπα όχι βέβαια είμαι μαζί σου. Έχω καλή μνήμη. Η παράσταση τότε ήθελε υποστήριξη. Τα φτυάρια είχαν μπει από πριν. Οι παλιοί κάτι κουβαλούσαν. Δεν προσπάθησα να τους κριτικάρω” είπε ο Στέφανος Κυριακίδης.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κυριακίδης αναφέρθηκε στις τραγωδίες που ανεβαίνουν στο θέατρο το τελευταίο διάστημα.

“Υπάρχει μια ανατροπή, χωρίς γνώση και αγάπη ανεβάζουν παραστάσεις, εύκολες και εντυπωσιακές. Αλλάζουν την ιστορία των κειμένων. Έρχονται κάποιοι και λένε να διορθώσουν και τους λέω τι να διορθώσεις βρε χριστιανέ; Αυτά έχουν μείνει φρέσκα 2.500 χρόνια. Με τα κείμενα τα κλασσικά πρέπει να ανακαλύπτεις, όχι να στα δίνει όλα φόρα παρτίδα. Στεναχωριέμαι και με ενοχλεί η αλλοίωση του κειμένου γιατί έχουμε ανάγκη από στηρίγματα” είπε ο Στέφανος Κυριακίδης.

Ο Στέφανος Κυριακίδης μίλησε για την σκηνή στο “Κόκκινο Ποτάμι” που αναγκάστηκε, όπως είπε να “φάει” πραγματικό ξύλο για να δείξουν στην σκηνή τον πόνο της προσφυγιάς.

“Ήταν πραγματικά χτυπήματα. Με έδερναν και μετά την κάμερα” είπε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κυριακίδης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ