Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά για το «Ενώπιος Ενωπίω»

Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά στη ζώνη προβολής της σημείωσε το Σάββατο 29 Μαΐου η εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω», που φιλοξένησε τον Βασίλη Καρρά σε μια συνέντευξη που έκανε αίσθηση και συζητήθηκε. Το «Ενώπιος Ενωπίω» προηγήθηκε του ανταγωνισμού, στο κοινό 18-54, με ποσοστό 18,6% και 6,6 μονάδες διαφορά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εκπομπή κατέγραψε τα υψηλότερα ποσοστά στις γυναίκες, όπου σε επιμέρους κοινό η τηλεθέαση άγγιξε έως και το 29,3%, ενώ στους άνδρες τα ποσοστά έφτασαν μέχρι και το 24,8%.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής μίλησε για την αρχή της καριέρας του αλλά και για την πρώτη φορά που κατάλαβε ότι ήθελε να γίνει τραγουδιστής. Ήταν όταν ήταν μόλις 8 ετών. “Η καριέρα μου είναι γεμάτη πίκρα, πόνο, στεναχώρια αλλά και χαρές” είπε αρχικά.

“Τους 10 πρώτους δίσκους, τους πλήρωνα εγώ από την τσέπη μου. Τις αφίσες τις κολλούσαμε στους δρόμους μαζί με τον αδελφό μου… Μας έπιασε μια ημέρα η αστυνομία μαζί με τον αδελφό μου στη Νικητηρίου και μόλις ήρθαν οι αστυνομικοί και είδαν την αφίσα και εμένα μας άφησαν”.

Πώς μου κόλλησε η ιδέα να γίνω τραγουδιστής

“Το 1959 είμαι οκτώ χρονών και είχε βγει το τραγούδι του Καζαντζίδη “Το τελευταίο βράδυ μου” και γίνεται ένας γάμος στο χωριό και το έχω μάθει απ’ έξω. Πήρα την φρουτιέρα και την σπάω… την βάζω στο δέντρο, τραβάω ένα σχοινί από τα καπνά, βάζω χορδές και φωνάζω τη μπάντα μου, τους φίλους μου και το τραγουδάω. Μου είχε κολλήσει αυτό. Βλέπει η μητέρα μου την φρουτιέρα και μου έδωσε ξύλο, αλλά όσο με βαρούσε τόσο πιο πολύ ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Μου είχε κολλήσει η ιδέα από εκείνο το βράδυ να γίνω τραγουδιστής”. είπε ο Βασίλης Καρράς.

Καθάριζα σπίτια μαζί με την μητέρα μου

Ο πατέρας του ήταν οικοδόμος και η μητέρα του καθαρίστρια. Μάλιστα πολλές φορές ο Βασίλης Καρράς βοηθούσε τη μητέρα του στα σπίτια, που έπρεπε να καθαρίσει.

“Έκανα πάρα πολλές δουλειές στη ζωή μου, ήθελα να κερδίσω τη ζωή. Δούλευα εννέα χρόνια σαν μηχανικός αυτοκινήτων και ένα βράδυ πήγαμε με τη παρέα μου σε ένα μαγαζί και τραγουδούσαμε. Και μου λέει ένας μουσικός να αρχίσω να λέω τραγούδια. Του είπα ότι ντρέπομαι. Τότε άρχισα να τραγουδάω και η πρεμιέρα είχε τόσο κόσμο όσο έχω σήμερα. Ήρθε όλη γειτονιά, έκλεισε ο δρόμος. Εκεί ένιωσα μια φλόγα, αλλά δεν μπορούσα να παρατήσω την άλλη δουλειά, είχα τρία αδέλφια. Αρραβωνιάστηκα μετά και πήγαν όλα καλά” πρόσθεσε.

“Το 1976 έκανα τέσσερις εμφανίσεις τη βραδιά, τη μία στα Γιαννιτσά, δύο στην Θεσσαλονίκη και μια στα “Δειλινά” , ταξίδευα το ίδιο βράδυ, άλλαζα ρούχα μέσα στο αυτοκίνητο” λέει ο Βασίλης Καρράς.

Πώς ήρθα στην Αθήνα

“Ήταν δύσκολος ο δρόμος να “ανοίξει” στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη τότε. Υπήρχε ένας πάγος. Η είσοδος στην Αθήνα σαν εξτρά ήταν πολύ δύσκολη. Το είχα βάλει στόχο. Ήμουν σε ένα γραφείο μέσα και αφού τρώω ένα πούλημα καλό, έρχεται ένας τύπος που μου αρέσει η φάτσα του και είχε μαγαζί τέρμα στην Πατησίων. Του λέω ποιος τραγουδάει τώρα, και μου λέει τον Τζίμη τον Πανούση. Τελειώνει αύριο μου λέει. Τότε του απάντησα ότι την άλλη Δευτέρα ξεκινάμε. Αυτός έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν μιλήσαμε για λεφτά… Κάνω 15 μέρες εκεί και μετά πήραν άλλη τροπή τα πράγματα και άρχισα πλέον να κατεβαίνω συχνά στην Αθήνα” είπε ο Βασίλης Καρράς.

Ο τραγουδιστής μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια για τους λόγους που τον οδήγησαν να εγκαταλείψει το τραγούδι για ένα διάστημα.

“Είχα παρατήσει το τραγούδι για έναν χρόνο. Κουράστηκα με τα “μαχαιρώματα” στον χώρο” είπε με νόημα.

“Όταν ήρθα στην Αθήνα έφαγα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο, αυτά που έζησα δεν γράφονται σε βιβλίο. Να φανταστείς με ανάγκασαν να βάλω φρουρά στο σπίτι μου, εγώ τι δουλειά έχω με τη φρουρά; Δεν πείραξα άνθρωπο στη ζωή μου για να βάλω τρεις ανθρώπους να με φυλάνε. Όταν δεν έχεις πειράξει άνθρωπο και είσαι καθαρός λες γιατί ρε γαμώτο;” περιέγραψε.

“Τα τρία χρόνια πέρασα πολύ δύσκολα μέχρι που αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι στην Αθήνα και να πάω σε διαμέρισμα για να ησυχάσω” κατέληξε ο Βασίλης Καρράς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ