Πορτοκάλογλου: Στον Σαββόπουλο πήγα πρώτα τα τραγούδια μου – Βρήκα το τηλέφωνό του από τον κατάλογο – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «Ενώπιος Ενωπίω».

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μίλησε για την πρώτη φορά που συνάντησε τον Διονύση Σαββόπουλο, αλλά και για το πως ξεκίνησε η συνεργασία του με τον σπουδαίο συνθέτη και τραγουδοποιό.

«Το πρώτο live που είδα, ήταν στη μπουάτ «Κύτταρο», το 1973. Ήταν εκείνη την περίοδο που είχαν κυκλοφορήσει το «Μπάλλος», «Βρώμικο ψωμί». Ήταν μια μυθική παράσταση. Αισθάνθηκα μία έκρηξη μέσα στο μυαλό μου. Αισθάνθηκα ότι εδώ είμαι, εδώ ανήκω, εδώ είναι το σπίτι μου. Αυτός ο συνδυασμός όλων αυτών διαφορετικών των στοιχείων, με αυτόν τον τρόπο, με αυτή την τρέλα του Σαββόπουλου και την ιδιοφυΐα του στον στοίχο και τη μουσική και τον τρόπο που διοργάνωνε τις παραστάσεις.

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα να του πάω τα τραγούδια μου. Βρήκα το τηλέφωνο του από τον κατάλογο. Με δέχτηκε. Είχα πάει μαζί με τους άλλους δύο φίλους μου που γράφαμε τότε, τον Χάρη Καβαλιεράτο και τον Πάνο Φιλιππάκη, οι οποίοι δημιούργησαν μετά τους “Χάνομαι γιατί ρεμβάζω”. Το άλλο συγκρότημα που βγήκε από τη νεανική μου παρέα δηλαδή. Μας δέχτηκε πολύ θερμά, πολύ γενναιόδωρα, μας έδεσε πολλές συμβουλές και θα του το χρωστάω αυτό πάντα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ