Τέλος εποχής για την αθλητική εφημερίδα Metrosport, με τον Τύπο της Θεσσαλονίκης να δέχεται ένα ακόμα ισχυρό πλήγμα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ
«Η κυκλοφορία του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας Metrosport είναι ένα ακόμη σήμα του ακραίου περιορισμού που αντιμετωπίζει η ενημέρωση στη Θεσσαλονίκη», αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης, ενώ συνεχίζει, λέγοντας: “Η εντύπωση που συστηματικά καλλιεργείται, ότι το κλείσιμο των έντυπων εκδόσεων έχει περιορισμένες συνέπειες, εφόσον τα Μέσα διατηρούν τη διαδικτυακή παρουσία τους, είναι ανακριβής και παραπλανητική: η διακοπή μιας έκδοσης περιορίζει την πολυμορφία και την αρτιότητα της ενημέρωσης που παράγει ένα Μέσο, οδηγεί εκτός εργασίας δημοσιογράφους και διαταράσσει ακόμη περισσότερο το ήδη απορυθμισμένο περιβάλλον της τοπικής Ενημέρωσης. Στην περίπτωση της Metrosport, το πρώτο από τα παραπάνω που επαληθεύεται είναι η απώλεια θέσεων εργασίας. Εφόσον η εργοδοσία του Ομίλου Metromedia δεν το ανατρέψει αυτό, τηρώντας και τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει σε συνάντησή της με το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τις άλλες συνέπειες της απόφασής της να διακόψει την κυκλοφορία του εντύπου.
Η αναδιάρθρωση στα Μέσα του Ομίλου με τρόπο που θα διατηρεί τις θέσεις εργασίας και δεν θα βλάπτει τους όρους απασχόλησης των δημοσιογράφων είναι ο μόνος τρόπος για να περιορίσει τις απώλειες στη συνέχεια που υπόσχεται το τελευταίο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Metrosport».
Δείτε το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας:
Μεγάλο lάθος όσων πανηγυρίζουν το κλείσιμο της έντυπης Metrosport. Πίσω από τον «Χ»/«Ψ» αρθρογράφο που δεν γουστάρεις -δικαιολογημένα, δεν αντιλέγω- κρύβονται δεκάδες άλλοι εργαζόμενοι, σε άγνωστα σε εσένα πόστα, που θα χάσουν τη δουλειά τους ή θα μειωθεί το εισόδημα τους.(1/3) pic.twitter.com/aUDOcIuRDx
— Fotis Pliakos (@fopliakos) July 31, 2024