Πέτρος Πολυχρονίδης: Έχω πάει στο νοσοκομείο με φωτοβολίδα στην πλάτη – Η απώλεια που τον σημάδεψε

Καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ, «Στούντιο 4» βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Ο γνωστός παρουσιαστής μεταξύ άλλων μίλησε για την την απώλεια της αδερφής του, η οποία -όπως είπε- τον σημάδεψε.

«Εκεί παίρνεις την απόφαση, γιατί σε διδάσκει κάτι αυτό, λες “έχασα τον άνθρωπό μου στα 33” και λες “αλήθεια; Μπορεί να συμβεί στον καθένα οτιδήποτε την επόμενη στιγμή;” Φέτος έφυγε από τη ζωή ο σκηνοθέτης μου, ο Γιάννης Γαλανούλης, με τον οποίο συνεργαζόμασταν τα προηγούμενα 7 χρόνια. Ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μία εβδομάδα μόλις έκανε το παιδάκι του» ανέφερε αρχικά ο Πέτρος Πολυχρονίδης

Και συνέχισε: «Αυτά είναι τα σοκαριστικά μαθήματα που σου δίνει η ζωή. Δεν σκέφτομαι ούτε καν του χρόνου, σκέφτομαι το αύριο. Είμαι ειλικρινής, σκέφτομαι το αύριο, κάθε μέρα. Δεν σκέφτομαι καν την Κυριακή, σκέφτομαι μόνο το αύριο που είναι Σάββατο».

«Όταν σταμάτησα να κάνω σχέδια για το μακρύ μέλλον, όλα μου πήγαν καλύτερα. Σταμάτησα γιατί θεωρούσα ότι δεν υπάρχει λόγος, “κάνε αυτό εκεί που φτάνει το χέρι σου”. Κυρίως λόγω της αδερφής μου, η οποία έφυγε πριν 9 χρόνια, ήμουν 35-36 ετών. Αποφάσισα ότι ας κοιτάξουμε τι κάνουμε αύριο, το σύντομο μέλλον, γιατί αυτό θα το κάνουμε. Σχεδόν όλα αυτά που είχα βάλει στόχο, τα πέτυχα. Τα πολύ μακριά που έβαλα παλιά, δεν βγήκε κανένα» πρόσθεσε ο παρουσιαστής.

«Έχω πάει στο νοσοκομείο με φωτοβολίδα στην πλάτη»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Πέτρος Πολυχρονίδης περιέγραψε πώς πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το αθλητικό ρεπορτάζ και μοιράστηκε μία απίστευτη ιστορία όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο έχοντας δεχθεί φωτοβολίδα στην πλάτη.

«Όσοι έχουν κάνει αθλητικό ρεπορτάζ ξέρουν τι συμβαίνει. Τι είναι το Σαββατοκύριακο; Άλλαξα φιλοσοφία με τον “Τροχό της Τύχης”. Ήρθε τότε ένα Σαββατοκύριακό. Εγώ τότε 35 ετών βλέπω τον γιο μου πρώτη φορά Κυριακή. Και λέω «Γίνεται αυτό;». Το ζητούμενο είναι ότι ήρθε αυτή η Κυριακή και δεν είχα νιώσει ποτέ ότι δεν θα ξαναβάλω το ρούχο μου, θα πάρω το μικρόφωνο μου και θα ξεχυθώ στα γήπεδα και θα κάνω τη δουλειά μου, τις μεταδόσεις στα γήπεδα. Ήταν ωραία αλλά εκείνη την ώρα δεν συνειδητοποιούσα ότι ήταν Κυριακή για όλον τον κόσμο εκτός από εμένα» είπε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στις “πολεμικές εμπειρίες” στα ελληνικά γήπεδα. «Επειδή πέρασα από το πολεμικό ρεπορτάζ του ελληνικού αθλητισμού, όχι στην Αγγλία που είσαι λόρδος. Έχω πάει στο νοσοκομείο με φωτοβολίδα. Ήμουν στα πρώτη γραμμή. Ήμουν μπροστά στον πόλεμο. Τι θα γίνει; Θα δείρουν τον διαιτητή, εγώ εκεί να του πάρω δηλώσεις. Ήμουν «Ράμπο», το πρώτο αίμα. Έχω πάει με καρέκλα στον ώμο, έχω πάει με φωτοβολίδα στην πλάτη… Διάφορα. Κατά λάθος ζούμε.. Τυχαία δεν πήγε στο μάτι γιατί ο κάφρος στο ελληνικό γήπεδο δεν είναι ότι στοχεύει εσένα.. Για αλλού πήγαινε, βρήκε εσένα, γειά σας! Να ζήσουμε να το θυμόμαστε».

«Ο “Τροχός της Τύχης” είναι φοβερή ιστορία γιατί εγώ νόμιζα ότι είναι φάρσα»

Ο Πέτρος Πολυχρονίδης αποκάλυψε το άγνωστο παρασκήνιο πίσω από την πρώτη επαφή που είχε για την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδιού «Τροχός της Τύχης».

«Ο “Τροχός της Τύχης” είναι φοβερή ιστορία γιατί εγώ νόμιζα ότι είναι φάρσα. Αλλά μετά σκέφτηκα γιατί εμένα» ανέφερε αρχικά ο γνωστός παρουσιαστής.

«Ντριν ντριν χτυπάει το τηλέφωνο. “Γεια σας, ο κ. Πολυχρονίδης;” και “Ναι” απαντάω εγώ. Εκείνη τη στιγμή εν τω μεταξύ έχει φάση πως, δεν το ξέρει πολύς κόσμος και αυτό μπορεί να μην το έχω πει και ποτέ, είμαι γυμνός τελείως και φοράω ένα βρεγμένο σορτσάκι – εσώρουχο σε μια λίμνη στην Κρήτη. Είχε μπει ο κροκόδειλος ο “Σήφης”, αν θυμάστε, και τον έψαχνα κάνοντας ρεπορτάζ. Ξαφνικά λοιπόν μου λένε στο τηλέφωνο για τον “Τροχό της Τύχης”, πως “έχουμε ένα κάστινγκ” και τα λοιπά ενώ εγώ δεν είχα ιδέα ότι γίνεται ξανά το παιχνίδι. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα και ούτε με ενδιαφέρει, με την έννοια πως η δουλειά μου για 20 χρόνια ήταν συγκεκριμένη και μάλιστα τότε σχεδίαζα την εκπομπή που θα έκανα την επόμενη χρονιά στο συνδρομητικό κανάλι. Ήμουν ευτυχισμένος».

«Θεωρώ λοιπόν πως κάποιος μου έκανε κάποια πλάκα και το… κλείνω και στα μούτρα! “Ρε σεις, Πολυχρονίου από κάτω. Εδώ Πολυχρονίδης. Λάθος έχετε κάνει” τους λέω και το κλείνω. Πραγματικά θεωρούσα πως είναι αστείο όλο αυτό και αναρωτιόμουν τι δουλειά είχα εγώ σε αυτό» πρόσθεσε ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ