Περικλής Κονδυλάτος: Με το body shaming και το metoo έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο- Τι απαντά η Σίσσυ Χρηστίδου

Για το metoo και το body shaming μίλησε ο Περικλής Κονδυλάτος στην εκπομπή του Mega “Χαμογέλα και πάλι” με κάποιες από τις δηλώσεις του να προκαλούν την αντίδραση της παρουσιάστριας Σίσσυς Χρηστίδου.

Σχετικά με τις δηλώσεις του ότι με τα κινήματα metoo πάνε σε extreme βαθμό και να μην πηγαίνουμε σε κυνήγι μαγισσών, ο Περικλής Κονδυλάτος τόνισε: “Δεν νομίζω ότι το να βγαίνουν διαρκώς όλοι και να κατηγορούν, ειδικά στον κόσμο του θεάματος, ότι έχουν βιαστεί, ότι θα αλλάξει τίποτα. Μήπως χρειαζόμαστε περισσότερη παιδεία; Έχει γίνει τρομακτικό το σκηνικό. Δεν μπορείς να πεις ότι μια κοπέλα έχει παραπάνω κιλά, body shaming. Δεν μπορείς να σφυρίξεις σε μια κοπέλα στον δρόμο, metoo. Θα χαθεί το φλερτ; Μου φαίνεται ότι έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο…” είπε και πρόσθεσε:

“Βεβαίως και πρέπει όταν γίνονται επί τόπου να καταγγέλλονται οι βιασμοί και οι κακοποιητικές συμπεριφορές… Πρέπει να υπάρξει ένα πλαίσιο νόμου που να προστατεύει τους ανθρώπους και να αισθάνονται ασφαλείς στο να πάνε το καταγγείλουν. Διαφωνώ όμως να τα αφήνουμε τα πράγματα να περνάνε και να βγαίνουμε όλοι μαζί μαζικά μετά από πολλά χρόνια και να μην χρησιμοποιούμε τον νόμο που η Δημοκρατία αυτό το εργαλείο μας δίνει…”, επεσήμανε ο Περικλής Κονδυλάτος

Για το body shaming είπε: “Αν πω ότι ένας άνθρωπος είναι εύσωμος, είναι body shaming. Τι να πω; Ότι είναι αδύνατος; Λένε κάποιες κοπέλες είμαι oversized και θέλω να μπω στο μόντελινγκ ως over sized. Ο χώρος της μόδας είναι χώρος που έχει να κάνει με την ομορφιά και την καλαισθησία. Αν θες να τρως παραπάνω, μην μπεις στον χώρο της μόδας, πήγαινε σε ένα εργοστάσιο”.

Όσον αφορά στον σάλο που προκλήθηκε με τον Τάσο Ξιαρχό είπε: “Δεν το είδα. Το bullying που τρώμε όλοι στα social media δεν σας πειράζει; Έχω μια φωτογραφία που έκανα ποστ πριν μπω στο σερβαιβορ έχω από κάτω 1.800 σχόλια που με βρίζουν. Ναι, διαφωνώ με αυτό που έκανε ο Τάσος Ξιαρχό στην κοπέλα, αλλά τι να κάνω; Να βγω και να πω ότι είναι αλήτης; Θα τον κάνω καλύτερο; Θα βγω και θα πω διαφωνώ, είναι λάθος αλλά δεν θα τον κάνω να αυτοκτονήσει αυτός ο άνθρωπος”, πρόσθεσε επίσης ο Περικλής Κονδυλάτος.

Μετά τις δηλώσεις αυτές, η Σίσσυ Χρηστίδου τόνισε: “Οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα δεν σε αφορά. Μα body shaming, age shaming, οποιοδήποτε είδος προσβολής που προκαλεί ντροπή στον συνάνθρωπό σου απαγορεύεται. Και όχι “απαγορεύεται” γιατί είναι θεσμικό, απαγορεύεται ανθρώπινα. Γιατί έχεις συναισθήματα, ενσυναίσθηση και αντιλαμβάνεσαι ότι ο άνθρωπος που είναι απέναντί σου θα πληγωθεί και θα στεναχωρηθεί και αυτό σε αφορά” είπε αρχικά η παρουσιάστρια σχετικά με το body shaming.

Στη συνέχεια, αναφορικά με το metoo τόνισε: “Ο μεγαλύτερος εστιασμός είναι ότι είπε ότι δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι αν βγει ο καθένας και καταγγέλλει. Όχι, θα αλλάξει κάτι. Έχει αλλάξει ήδη και θα αλλάξει και πολύ περισσότερο. Γιατί την επόμενη φορά θα σκεφθεί ο κακοποιητής πώς θα δράσει και το πότε θα μιλήσει το θύμα είναι δικαίωμά του. Σε κανενός την κρίση δεν υπόκειται να εκφράσει την άποψή του, γιατί το θυμήθηκε τώρα ή τι έχει συμβεί. Το ότι δεν θα αλλάξει κάτι αν βγαίνουν και λένε ότι έχουν βιαστεί, σαν πρόταση, ζητώ συγγνώμη γιατί δεν εκφράζομαι με αυτόν τον τρόπο σε ανθρώπους που φιλοξενούμε στην εκπομπή, προσπαθώ να φέρομαι με όλο το σεβασμό στους καλεσμένους, σε αυτούς που μας παραχωρούν συνεντεύξεις.

Με θυμώνει πάρα πολύ αυτή η αντίληψη, όχι μόνο η διατύπωση, γιατί υπάρχει αυτό, δεν είναι μόνο ο Περικλής, εκπροσωπεί μια μερίδα ανθρώπων που πιστεύει “τι έρχεστε και μας τα ανακατώνετε τώρα; Τι θα αλλάξει; Δεν θα αλλαάει η πράξη αυτή που έχει συμβεί, αλλά αυτοί οι άνθρωποι που το κάνουν “θυσιάζονται” για τα επόμενα κορίτσια και αγόρια, για τα επόμενα θύματα που ενδεχομένως βρεθούν σε αυτή τη θέση. Και αν αυτό δεν υπογραμμιστεί τώρα και θαφτεί, και στους υπόλοιπους χώρους, πώς θα αλλάξει διαφορετικά; Τι έχει να μας προτείνει ο Περικλής; Ας μας κάνει τη δική του πρόταση. Γιατί αλλιώς πρέπει να το αποδεχτούμε. Θα πούμε εντάξει, θα υπάρχουν, θα κοπεί το φλερτ… Τι ερχόμαστε να συγκρίνουμε; Το φλερτ με τον βιασμό; Πώς… Θα περιμένουμε να γίνει κάποια ανασκεύαση” υπογράμμισε η Σίσσυ Χρηστίδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ