Παρουσιάστρια του BBC πέθανε λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca

Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της βραβευμένης ραδιοφωνικής παραγωγού του BBC Λίζα Σόου η οποία πέθανε στο νοσοκομείο έπειτα από θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό της με εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Ιατροδικαστής θα εξετάσει αν η αιτία του θανάτου της αφορά επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ένα προσωρινό πιστοποιητικού θανάτου αναφέρει καταγράφει το εμβόλιο ως έναν από τους πιο πιθανούς παράγοντες που εξετάζονται. Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) ανέφερε πως τα οφέλη από το εμβόλιο υπερτερούν των κινδύνων για τους περισσότερους ανθρώπους. Το BBC έχει δει το προσωρινό πιστοποιητικό που έχει εκδοθεί από την ανώτατη ιατροδικαστή του Νιουκάστλ Κάρεν Ντιλκς, όπου επιβεβαιώνεται ότι θα διεξαχθεί έρευνα για τον θάνατο της 44χρονης και καταγράφεται ότι εξετάζεται η επιπλοκή από εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού. Το έγγραφο δεν προσδιορίζει αιτία θανάτου και δεν θα εκδοθεί μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Η Λίζα Σόου φέρεται πως δεν είχε υποκείμενα νοσήματα.

Σε ανακοίνωσή τους, συγγενείς της 44χρονης που ήταν πολύ γνωστή στη βορειοανατολική Αγγλία και συνεργάτιδα του ραδιοφώνου του BBC, Newscastle, από το 2015, αναφέρουν πως η δημοσιογράφος παρουσίασε πολύ έντονους πονοκεφάλους μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της και λίγες μέρες μετά ασθένησε πολύ σοβαρά.

Πέθανε στο νοσοκομείο του Νιουκάστλ την Παρασκευή της περασμένης εβδομάδας αφού νοσηλευόταν στην Εντατική για θρόμβωση και αιμορραγία. Κοντά της ήταν η οικογένειά της, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ο θάνατός της ανακοινώθηκε την Κυριακή από τον “αέρα”.

Συνεργάτες και ακροατές απέτισαν φόρο τιμής στη 44χρονη Σόου. Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το BBC, η οικογένεια της Σόου έγραψε: “Είμαστε συντετριμμένοι και υπάρχει μία τρύπα με τη μορφή της Λίζα στη ζωή μας που δεν θα μπορέσει να αναπληρωθεί. Θα σε αγαπάμε και θα μας λείπει πάντα. Είναι τεράστια παρηγοριά να βλέπουμε πόσο αγαπητή ήταν και ζητάμε ιδιωτικότητα αυτήν τη στιγμή για να πενθήσουμε σαν οικογένεια”.

Η Σόου παλαιότερα εργαζόταν σε εμπορικό ραδιόφωνο και κέρδισε μάλιστα και βραβείο Sony Gold το 2012 για την πρωινή εκπομπή που έκανε στο Real Radio με τον Γκάρι Φίλιπσον. Ο εκτελεστικός διευθυντής του BBC Radio Newcastle, είπε: “Όλοι στον σταθμό είμαστε συντετριμμένοι και σκεφτόμαστε την υπέροχη οικογένεια της Λίζα. Ήταν μία αξιόλογη συνάδελφος, εκπληκτική παρουσιάστρια, υπέροχη φίλη και μία αξιαγάπητη σύζυγος και μαμά. Λάτρευε να είναι στο ραδιόφωνο και την αγαπούσε πολύ το ακροατήριό μας. Χάσαμε κάποιον ξεχωριστό που σήμαινε πολλά για πολύ κόσμο”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ