Πάνος Σόμπολος: Αυτό ήταν το πιο φρικιαστικό έγκλημα – «Τον ρώτησα αν έχει δουλέψει σε κρεοπωλείο»

Ένας… δάσκαλος της Ελληνικής δημοσιογραφίας και του αστυνομικού ρεπορτάζ, ο Πάνος Σόμπολος, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή, «Στιγμές», το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκάλυψε μεταξύ άλλων, άγνωστες στιγμές πίσω από τα μεγάλα εγκλήματα που συγκλόνισαν την χώρα ενώ μίλησε για την ζωή και την επαγγελματική πορεία του.

Ερωτηθείς για το ποιό, κατά τη γνώμη του, ήταν το πιο φρικιαστικό έγκλημα που βίωσε από κοντά, αναφέρθηκε στην υπόθεση Φραντζή.

Το πιο φρικιαστικό έγκλημα που βίωσα ήταν αυτό που συγκλόνισε πραγματικά την Ελλάδα και στο βιβλίο μου το έχω πρώτο. Είναι η ιστορία του Φραντζή, ο οποίος καταγόταν από μία υπέροχη οικογένεια», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Είχα γνωρίσει μετά το σοβαρότατο αυτό το τραγικό περιστατικό, τον πατέρα του, τη μάνα του. Ο πατέρας του είχε μια βιοτεχνία, η μάνα του ήταν καθηγήτρια μουσικής και τέτοια και ο ίδιος ένα καλλιεργημένο παιδί. Παντρεύτηκε τη Ζωή, η οποία ήταν μικρή. Και το ζευγάρι μάλλον δεν τα πήγαινε καλά και την στραγγάλισε, την τεμάχισε, πέταξε το τεμαχισμένο σώμα στα σκουπίδια, όπου το βρήκε ένας που έψαχνε για γραμματόσημα. Αυτό ήταν από τα συγκλονιστικότερα. Είχε δημοσιευτεί, τότε στην εφημερίδα που δούλευα, στην εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ», το τεμαχισμένο σώμα πάνω στο μάρμαρο που το είχαν συναρμολογήσει. Ήταν ακέφαλο γιατί το κεφάλι είχε βρεθεί κάπου στον Άγιο Παντελεήμονα», πρόσθεσε.

«Με τον Φρατζή μίλησα και συνέντευξη στον αέρα του έχω πάρει. Μάλιστα στον αέρα τον ρώτησα “έχεις δουλέψει ποτέ σε κρεοπωλείο; Πώς τα έκανες αυτά με τρόπο τόσο ακριβή;”. Και μου είπε “Δεν έχω δουλέψει αλλά μπορείς να το κάνεις και εσύ αν πάρεις ένα μαχαίρι”. Έσκυψε το κεφάλι και δεν μου ξαναμίλησε. Ήταν σπουδαστής στην ΑΣΟΕΕ και τον βρήκα ξανά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όταν με είχαν καλέσει να μιλήσω για το έγκλημα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Είχε πάρει άδεια από τον Κορυδαλλό και ήταν παρών και παρακολουθούσε. Ευτυχώς η ώρα είχε περάσει και έφυγε και δεν άκουσε αυτά που θα περιέγραφα εγώ, αυτά που είχα ζήσει εκεί με το δικό του έγκλημα. Άμα έχεις καλύψει δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα ανθρωποκτονίες δηλαδή και τέτοιου είδους περιστατικά, τυχαίνουν και τέτοια», κατέληξε ο Πάνος Σόμπολος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ