Ορέστης Τσανγκ στο enikos.gr: Η βράβευση της πρώτης ταινίας του και γιατί φέτος θα βλέπει Survivor μόνο για τον Λιανό

Ο κύκλος του survivor για τον ίδιο ως διαγωνιζόμενο έχει κλείσει οριστικά. Ο παίκτης που κατάφερε να ξεχωρίσει στο παρελθόν με την στρατηγική και την μεθοδικότητα του μυαλού του είναι πια κινηματογραφικός παραγωγός αλλά παραμένει τηλεθεατής του παιχνιδιού.

Της Νάντιας Ρηγάτου

«Under The Eyelashes» : Η πρώτη του ταινία πήρε βραβείο στο Φεστιβάλ του Μακάο

Το όνειρό του να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο τον συντροφεύει από παιδί. Με σκληρή δουλειά και οργάνωση κατάφερε όχι απλά να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αλλά να βραβευτεί κιόλας.

Στο 76ο Φεστιβάλ των Καννών ο Ορέστης Τσανγκ παρουσίασε την πρώτη ολοκληρωμένη κινηματογραφική παραγωγή του. Μια ταινία μεγάλου μήκους που ενώνει την Ελλάδα με την Κίνα και που στην οποία ο ίδιος συμμετείχε ως ηθοποιός και παραγωγός .

Η ταινία «Under The Eyelashes» η οποία αποτελεί συμπαραγωγή Ελλάδας και Κίνας έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ του Μακάο κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Ο Ορέστης Τσανγκ παρέλαβε το βραβείο γεμάτος συγκίνηση μαζί με όλους τους συνεργάτες του για την πρώτη του ταινία και ήδη έβαλε πλώρη για την δεύτερη.

Πρόκειται για μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε έναν Κινέζο και μια Ελληνίδα και μάλιστα από την ελληνική παραγωγή πρωταγωνιστούν πολλοί ηθοποιοί όπως : η Κωνσταντίνα Κομμάτα, ο Παναγιώτης Μπουγιούρης, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, η Ηρώ Μουκίου και ο Κώστας Αρζόγλου. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα, Σαντορίνη και Κίνα.

Αυτή την περίοδο η ελληνική εταιρία παραγωγής βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με διανομείς στην Ασία. Στη συνέχεια θα ανακοινωθεί και το πλάνο της για διανομή στην Ελλάδα.

Σε σκηνοθεσία Chen Bing, μοντάζ του Hou Song Song και σενάριο του Zhou Jian η ταινία «Under the Eyelashes» συναντά την καταιγιστική δράση μιας κινέζικης ταινίας σε ελληνικό περιβάλλον και μεταφέρει παγκόσμια την ομορφιά της Ελλάδας.

Κι ενώ ο Ορέστης Τσανγκ έχει ρίξει όλη του την ενέργεια και την προσοχή του στις κινηματογραφικές παραγωγές  συνεχίζει να αγαπά το survivor από μακριά δηλαδή από τη θέση του τηλεθεατή και σχολιάζει στο enikos.gr τον νέο κύκλο του ριάλιτι επιβίωσης : «Μου φαίνεται βαρετό το νέο Survivor. Μου άρεσαν καλύτερα οι περσινοί παίκτες. Θα το βλέπω μόνο για τον Λιανό.»

Όσο για τις αλλαγές στους κανόνες του παιχνιδιού που κάνει την ψηφοφορία του κοινού να ανήκει στο παρελθόν και όλες οι αποχωρήσεις να κρίνονται πια στους στίβους μάχης, ο πρώην παίκτης δηλώνει: «Πιο δίκαιο είναι. Με αυτό τον τρόπο θα παραμένουν στο παιχνίδι οι πιο δυνατοί παίκτες, αυτοί που αποδίδουν καλύτερα στις αγωνιστικές δοκιμασίες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ