Οι εργαζόμενοι του ΕΣΡ για την ΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι του ΕΣΡ για την ΕΡΤ

 

Οι εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Ρ. καταδικάζουν την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, να απολύσει το σύνολο των εργαζομένων σε αυτή και να διακόψει τη μετάδοση του τηλεοπτικού σήματος. Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης βάζει λουκέτο στη δημόσια ενημέρωση, οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους και ξεπουλά τη δημόσια περιουσία της.

 

Η απόφαση της κυβέρνησης επηρεάζει άμεσα την ομαλή λειτουργία του Ε.Σ.Ρ., δεδομένου ότι το 10% του προσωπικού του Ε.Σ.Ρ. (4 συνάδελφοι) είναι πλέον απολυμένοι. Ως εργαζόμενοι στο Ε.Σ.Ρ. θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο (συνδικαλιστικό, νομικό) την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους της ΕΡΤ. Στηρίζουμε και θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 

Η ολομέλεια του Ε.Σ.Ρ. οφείλει άμεσα να πάρει θέσει (α) αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, (β) τη διακοπή του σήματος της, (γ) τη διακοπή της μετάδοσης του 902 και του zoom από τη digea, επειδή μετάδιδε το πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Καλούμε την Ολομέλεια του Ε.Σ.Ρ., ασκώντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο θεσμικό της ρόλο, να παρέμβει ουσιαστικά στην κατεύθυνση αναθεώρησης της εσφαλμένης κυβερνητικής πολιτικής και επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, προκειμένου να διασφαλιστούν τα αγαθά της πολυφωνίας και της Δημοκρατίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ