Ο Νίκος Χατζηνικολάου για τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ – ΒΙΝΤΕΟ

«Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι τίθεται αυτή τη στιγμή ένα χρονικό όριο στις διαπραγματεύσεις μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Το είπε καθαρά ο κ. Ντάισελμπλουμ», ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και πρόσθεσε:

«Υπάρχει μία πρώτη υποχώρηση από την πλευρά του Eurogroup και αυτή συνίσταται στην χρήση της λέξης “ευελιξία”. Είναι μία νέα λέξη αυτή στο ευρωπαϊκό πολιτικό λεξιλόγιο. Μιλούν για ευελιξία σε ότι αφορά τα μέτρα που απομένουν να υλοποιηθούν από το τρέχον μνημόνιο, από το τρέχον πρόγραμμα. Δίνουν δηλαδή τη δυνατότητα στην Ελλάδα να προτείνει ισοδύναμα».

«Αν η ελληνική κυβέρνηση εμφανιστεί την Παρασκευή στο Eurogroup με ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, το οποίο θα διασκεδάζει τις ανησυχίες των ευρωπαίων για δημοσιονομική εκτροπή, δηλαδή για τον κίνδυνο να αρχίσουμε πάλι να παράγουμε ελλείμματα με τη λειτουργία του κράτους μας, μπορεί να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός», σημείωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου και συμπλήρωσε:

«Καλό είναι να ασκούμε κριτική στην αδιαλλαξία του Βερολίνου και στις υπερβολές και τις προκλήσεις του Σόιμπλε, αλλά καλό είναι επίσης, να πάμε και μεις με συγκεκριμένες προτάσεις, κοστολογημένες προτάσεις ώστε να πείσουμε τους συνομιλητές μας ότι έχουμε σχέδιο, ότι ξέρουμε που πατάμε και ξέρουμε τι λέμε».

 

Δείτε το βίντεο απο το STAR

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ