Ο νέος χάρτης της prime time – Η αντεπίθεση σε «Survivor All Star» και «MasterChef»

Με ραγδαία αλλαγή δεδομένων και ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η επανεκκίνηση της μάχης της prime time στο β’ ημίχρονο της σεζόν. Ο ΣΚΑΪ με το «Survivor All Star» και το Star με το «MasterChef», που σηκώνει αυλαία τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, θα επιχειρήσουν να ανατρέψουν τη μέχρι τώρα κατάταξη των σταθμών, διεκδικώντας άνοδο στο βάθρο των τριών πρώτων, όπου βρίσκονται το Mega, ο Alpha και ο ΑΝΤ1.

Ενόψει της εισόδου των ριάλιτι, τα ανταγωνιστικά κανάλια αντεπιτίθενται με μυθοπλασία αυξάνοντας τις ημέρες μετάδοσης των σειρών, για να μην αφήσουν κενό.

Πώς διαμορφώνεται ο νέος χάρτης της prime time;

Η αρχή έγινε την Κυριακή, με την πρεμιέρα του «Survivor All Star» στον ΣΚΑΪ, που τα παίζει όλα για όλα με στόχο να ξεκολλήσει από την πέμπτη θέση της κατάταξης τηλεθέασης. Το «Survivor All Star» θα μεταδίδεται τέσσερις φορές την εβδομάδα (από Κυριακή έως Τετάρτη), ενώ το «The voice» μετακινείται στην prime time του Σαββάτου. Αντίστοιχα, το «MasterChef» στο Star ξεκινά αρχικά με δύο επεισόδια (Δευτέρα και Τρίτη) την πρώτη εβδομάδα, την αμέσως επόμενη εβδομάδα τα επεισόδια θα αυξηθούν σε τρία, ενώ από τις αρχές Φεβρουαρίου, με το τέλος των οντισιόν, το «MasterChef» θα «πιάσει» τον κανονικό του ρυθμό, με πέντε επεισόδια την εβδομάδα.

Με αύξηση της… δοσολογίας στις επιτυχημένες σειρές τους «απαντούν» ο ΑΝΤ1, το Mega και ο Alpha, όπως αναφέρει η Reallife, στις νέες συνθήκες με τον ακόμα μεγαλύτερο ανταγωνισμό στη βραδινή ζώνη. Το Μεγάλο Κανάλι σχεδιάζει να αυξήσει την παρουσία του «Μαύρου ρόδου» κατά ένα επιπλέον επεισόδιο την εβδομάδα. Η δραματική σειρά του Mega θα μεταδίδεται πλέον από Κυριακή έως και Πέμπτη, προσθέτοντας μία νέα ημέρα μετάδοσης. Ενα επιπλέον επεισόδιο της κωμικής σειράς «Ποιος Παπαδόπουλος» εντάσσει στο πρόγραμμά του και ο ΑΝΤ1 από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου.

Μετά τους «Ράδιο αρβύλα», που κάνουν comeback, μπαίνει κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη σε νέες ημέρες μετάδοσης το «Ποιος Παπαδόπουλος», ενώ αμέσως μετά επιστρέφουν δυναμικά με νέα επεισόδια οι «Παγιδευμένοι» που θα μεταδίδονται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 22:00. Αντίστοιχα, και ο Alpha επιστρέφει στην τακτική της… φουλ επιστράτευσης του οδοστρωτήρα που λέγεται «Σασμός».

Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η σειρά, που διαδραματίζεται στην Ανω Ποριά, θα μεταδίδεται πλέον πέντε -αντί για τέσσερις- φορές την εβδομάδα, καταλαμβάνοντας από άκρη σε άκρη την prime time τις καθημερινές, από Δευτέρα έως και Παρασκευή. Στο πλαίσιο των αλλαγών, ο Alpha προχωρά σε μετακίνηση της σειράς «Αυτή η νύχτα μένει» σε νέες ημέρες μετάδοσης. Η σειρά, που διαδραματίζεται στα κέντρα διασκέδασης της δεκαετίας του ’80, επιστρέφει την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου, ενώ πλέον θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 22:40.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ