Ο Γιάννης Κακουλίδης στο “Μονόγραμμα”

Με ένα εξαιρετικό πορτρέτο του Γιάννη Κακουλίδη επιστρέφει η ιστορική εκπομπή “Mονόγραμμα” στη ΝΕΡΙΤ. 

Πρόκεται για τον δημιουργό, με την έντονη παρουσία ως συγγραφέας, πεζογράφος, σεναριογράφος του κινηματογράφου, αρθρογράφος, ποιητής και στιχουργός με πάνω από 500 γνωστά ελληνικά τραγούδια.

Γεννήθηκε στον Πειραιά, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στην Πάντειο και Νομικά στο Παρίσι (Universite de Paris 1). Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, και ουγγρικά και αλβανικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική, στην Ιταλία και στην Ουγγαρία. Έργα του αποτέλεσαν μεγάλες θεατρικές, κινηματογραφικές και δισκογραφικές επιτυχίες στη χώρα μας, στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Τιμήθηκε δυο φορές με το Α΄ Βραβείο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972).

Έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες Νότη Μαυρουδή, Γιώργο Κριμιζάκη, Χριστόδουλο Χάλαρη, Μίμη Πλέσσα, Σταμάτη Κραουνάκη, Χρήστο Λεοντή, Βασίλη Δημητρίου κ.ά. Συνεργάστηκε ο Γιάννης Κακουλίδης ως αρθρογράφος με τα περιοδικά «Αντί», «Ένα», «Money and Life» και τις εφημερίδες «Έθνος» και «Realnews».

Πολλές κινηματογραφικές και θεατρικές επιτυχίες φέρουν την υπογραφή του ως σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας. Το συγγραφικό έργο του περιλαμβάνει: «Τα λουστρίνια της παρέλασης», «Αναφορά στον Κύριο Κωστάκη Πρου», «Στολίδια για άλογα», «Από τη Νεροβίλ έως τη Λούνα Λουνέρα», «Ωραίο Μπλέ», «Ο θρίαμβος του Χάπα Χούπα» κ.ά. Η αυτοβιογραφική ταινία του Γιάννη Κακουλίδη γυρίστηκε στον Πειραιά, τόπο γέννησής του, σε στούντιο ηχογράφησης έργων του και στο σπίτι του. 

Απόψε στις 19:30 το “Μονόγραμμα” επιστρέφει με το πορτρέτο του Γιάννη Κακουλίδη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ