Νίκος Χατζηνικολάου: Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του και οι ιστορίες που αποκάλυψε για Χατζηδάκι και Καραμανλή

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο «The 2night Show» ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Σε μια σπάνια συνέντευξη, ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και παρουσιαστής μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, καθώς και για την επαγγελματική του πορεία, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια, ο Νίκος Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στον πατέρα του, Παναγιώτη Χατζηνικολάου που είναι πρώην πολιτικός και υπουργός. «Ο πατέρας μου έλειπε από το σπίτι, όταν έλειπε ήμουν λίγο πιο χαλαρός. Ήταν αυστηρός και δίκαιος. Αλλά μέτραγα πάντα την γνώμη του. Ακριβώς επειδή ήταν δίκαιος. Όταν έλειπε, τηλεφωνούσα για να μου πει τη γνώμη του για κάτι». «Όταν φύγαμε από τη Θεσσαλονίκη, έμεινα στο δωμάτιό μου περίπου ενάμιση μήνα. Ήμουν πολύ στεναχωρημένος, γιατί άφησα πίσω κολλητούς και το κορίτσι μου» ανέφερε για την μετακόμισή του στην πρωτεύουσα.

Η δημοσιογραφία

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε και για τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία, όταν από τα 16 είχε ξεκινήσει να βγάζει σχολικές εφημερίδες.

«Το μικρόβιο της δημοσιογραφίας μπήκε από πολύ νωρίς. Από τότε που ο παππούς μου, ερχόταν στο σπίτι τις Κυριακές για φαγητό και ξεχνούσε την εφημερίδα “Μακεδονία”. Την έπαιρνα και την ξεκοκάλιζα. Μάλιστα είχα την μανία να ξαναγράφω τα άρθρα της. Έβγαλα στο σχολείο δύο εφημερίδες. Έκανα πρώτα την απόπειρα να βγάλω την “Φωνή του μαθητή” που θα έλεγε για τα προβλήματα του σχολείου. Την τύπωσα, αλλά δεν πούλησα τίποτα. Έβγαλα μετά μία αθλητική που ξεπούλησε και μετά μία σατίρική εφημερίδα. “Το Γατί” που ήταν αντιγραφή της εφημερίδας “Το ποντίκι”» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Η οικογένεια ονειρευόταν ή πίστευε ότι θα γίνω δικηγόρος. Εγώ είχα την τρέλα της δημοσιογραφίας, αλλά δεν την είχα ομολογήσει ποτέ. Φαντάζομαι ότι ο πατέρας μου θα θεωρούσε πολύ πιθανότερο να τελειώσω την Νομική, να ανοίξω ένα δικηγορικό γραφείο και κάποια στιγμή να πολιτευτώ. Νομίζω για ήμουν καλός δικηγόρος. Δεν έχω μετανιώσει ποτέ για τις επιλογές μου. Μέσω από την δουλειά αυτή γνώρισα ανθρώπους που δεν θα τους γνώριζα ποτέ σε οποιαδήποτε άλλη δουλειά».

«Διαβάζω και την τελευταία λέξη πριν βγει η Realnews. Όταν είσαι εκδότης και διευθυντής μίας εφημερίδας και το όνομά σου είναι στην ταυτότητα, δεν δικαιούσαι να πεις “δεν το είδα”, αν κάποιος παραπονεθεί» τόνισε.

Η αποβολή στο σχολείο

Στη συνέχεια αποκάλυψε την μόνη φορά που πήρε αποβολή στο σχολείο. «Ο Θεολόγος του σχολείου ήταν παπάς και με έπιασε να καπνίζω στην Γ’ Λυκείου σε ένα μπαράκι απέναντι από το σχολείο. Την επόμενη ημέρα πήγε στον λυκειάρχη, ο οποίος με κάλεσε με ρώτησε αν κάπνιζα. Του απάντησα ναι. Με ξαναρωτάει μέσα ή έξω από το σχολείο και εγώ τον ρώτησα “τι διαφορά έχει”. Κι μου λέει “μέσα είναι 4 ημέρες αποβολή έξω είναι δύο ημέρες”. Τελικά έφαγα δύο ημέρες που έγιναν τέσσερις γιατί όταν είδα τον Θεολόγο στον διάδρομο του είπα είναι “ντροπή σου. Είσαι και άνθρωπος της εκκλησίας και με κάρφωσες”» αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Θα συνεχίσω όσο δεν με “ξερνάει” το γυαλί, το ραδιόφωνο και η εφημερίδα. Το γυαλί το θεωρούσα μία παρένθεση στη ζωή μου και τελικά κράτησε 33 χρόνια» συμπλήρωσε.

Νίκος Χατζηνικολάου The 2Night Show

Οι ιστορίες που αποκάλυψε για Χατζηδάκι και Καραμανλή

Ο Νίκος Χατζηνικολάου θυμήθηκε σημαντικούς ανθρώπους που γνώρισε, τις αποκλειστικές συνεντεύξεις που εξασφάλισε, ενώ αποκάλυψε άγνωστες ιστορίες από τη συνάντησή του με τον Μάνο Χατζηδάκι, τη Μελίνα Μερκούρη και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Έκανα και μεγάλη βλακεία και την λέω πρώτη φορά τώρα. Στα 26 μου, περπάταγα στο Κολωνάκι και βλέπω απέναντί μου τον Μάνο Χατζιδάκι. Έφυγα κατά πάνω του και του ζήτησα να κάνουμε συνέντευξη. Μου λέει “σε ξέρω εσένα, σε έχω ακούσει στον Αθήνα 9.84, σε έχω δει στις ειδήσεις το Σαββατοκύριακο στο MEGA. Δεν θα σου δώσω συνέντευξη γιατί δεν είμαι όμορφος. Έχω γεράσει. Αν θες μόνο για την εφημερίδα ή το ραδιόφωνο, χωρίς εικόνα. Όποτε θέλεις πάρε με και έλα με το μαγνητοφωνάκι”. Ο πανίβλακας δεν τον πήρα τηλέφωνο και ενάμιση μήνα μετά έφυγε από τη ζωή» αποκάλυψε ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Λίγο μετά από αυτό, πήρα ένα μαγνητόφωνο πήγα στη Μελίνα που με δυσκόλευε, της χτύπησα την πόρτα και της είπα φτιάξε καφέ και έλα να μου τα πεις. Έγραψα μία διήγηση τεσσάρων ωρών που έπαιξε στον 9,85» συμπλήρωσε.

Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής αναφέρθηκε και σε μία συνάντηση που είχε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και σε μια ερώτηση που όλοι του είχαν πει να μην κάνει, αλλά εκείνος την έκανε.

«Ο Καραμανλής δεν έδινε συνεντεύξεις. Ήταν άλλη κοπής πολιτικός. Ήταν φοβερός στις συζητήσεις. Εγώ τον γνώρισα σε πολύ νεαρή ηλικία. Ήμουν 22-23 χρονών. Μόλις είχα πρωτοξεκινήσει στην μεσημβρινή και μεσολάβησε ο διευθυντής μου τότε, ο Γιώργος Αναστασόπουλος, και πήγα στο σπίτι του να τον δω. Μου είπε ο Αναστασόπουλος “Ρώτα τον ότι θες. Μην τολμήσεις όμως να τον ρωτήσει για την προσωπική του ζωή. Θα σε πετάξει από τις σκάλες”. Αυτό ήταν σαν να μου είπε να κάνω το αντίθετο. Πήγα στο σπίτι του Καραμανλή, μιλήσαμε για 10-15 λεπτά και μου λέει “θα φάω μια ομελέτα, θες;” απάντησα θετικά. Την ώρα που τρώμε εγώ, θεώρησα ότι έχουμε γίνει κολλητοί. Του λέω “όλοι μου είπαν ότι αν ρωτήσω θα με πετάξετε από τις σκάλες. Κύριε Πρόεδρε θέλω να ρωτήσω για τον γάμο σας και τι έγινε με την Αμαλία. Πώς χάλασε;”. Σηκώθηκε από την καρέκλα, ένιωσα το σφίξιμο. Πήγε στο παράθυρο του σπιτιού και χωρίς να με κοιτάζει μου λέει “Θα σου πω κάτι και να το θυμάσαι. Όταν κοιτάζουμε τα μάτια ενός άλλου ανθρώπου βλέπουμε έναν ολόκληρο κόσμο. Τα μάτια του άλλου δεν είναι ο καθρέφτης μας”. Αυτό που εννοούσε είναι ότι έφταιγε ο εγωισμός του».

«Με δυσκόλεψαν πολλοί, υπάρχει ένας που μου αρνήθηκε και με στεναχωρεί πολύ αυτό. Μιλάω για τον Θανάση Βέγγο. Δεν ήθελε να μιλάει, ενώ είχαμε πολύ καλή φιλία, επικοινωνία και σχέση, δεν τα κατάφερα. Επίσης έχασα και μία δύο συνεντεύξεις από ατυχίες της ζωής. Όπως η Τζένη Καρέζη που είχαμε συμφωνήσει, βγήκαμε για φαγητό με τον Κώστα Καζάκο και οργανώναμε την συνέντευξη και μεσολάβησε η ασθένειά της» ανέφερε.

Η χαρακτηριστική φωνή του

Μιλώντας για την φωνή του, ο Νίκος Χατζηνικολάου ανέφερε πως «ήταν πάντα χαρακτηριστική. Όταν ξεκίνησα μιλούσα ακόμη πιο αργά. Μετά με αγχώσατε και αναγκάστηκα να επιταχύνω λιγάκι». Ακόμη αποκάλυψε πως «ακόμα και τώρα, συναντάω περπατώντας αλλοδαπούς που μου λένε “Κύριε Νίκο, σας ευχαριστούμε. Μάθαμε ελληνικά από εσάς. Επειδή τα λέτε αργά και στρογγυλά».

Τα ιστορικά Πατομπούκαλα

«Τον συγκεκριμένο σκελετό τον έχω ακόμα. Τον έχω δανείσει μόνο μία φορά. Στον Γιώργο Μητσικώστα όταν με μιμήθηκε για πρώτη φορά. Πατομπούκαλα τα είπε πρώτη φορά ο Φρέντυ Γερμανός. Με πίεζε να αλλάξω γυαλιά. Μου έλεγε “Βγάλε αυτά τα Πατομπούκαλα”» ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου.

«Όταν άλλαξα τα Πατομπούκαλα και έβαλα τον πιο ελαφρύ σκελετό,  “έσπασε” το τηλεφωνικό κέντρο του MEGA. “Πείτε του τι είναι αυτά που κάνει;”, “Να ξαναβάλει τα παλιά γυαλιά” έλεγαν. Υπήρξε μεγάλη αναστάτωση» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην αρνητική κριτική που έχει δεχθεί, ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε πως «κάποια τρολ προσπαθούν να με χρεώσουν σε μια παράταξη. Έτσι νομίζουν ότι θα σταματήσω να κάνω κριτική. Του λέω πως είναι λίγο αργά σε εμένα να περάσουν τέτοια κόλπα». «Το ραδιόφωνο που δημιούργησα με τον φίλο, συνεταίρο και αδελφό, τον Ανδρέα Κουρή, είναι το πολυφωνικότερο ενημερωτικό ραδιόφωνο που υπήρξε ποτέ στην χώρα. Ακούγονται απόψεις και ιδέες από όλο το πολιτικό φάσμα και ποτέ μα ποτέ δεν υπήρξε δική μου παρέμβαση ή παρέμβαση από την διεύθυνση του σταθμού για το τι θα πουν οι παραγωγοί».

Νίκος Χατζηνικολάου The 2Night Show

Η επεισοδιακή πρόταση γάμου που έκανε στην σύζυγό του

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε για την επεισοδιακή πρόταση γάμου που έκανε στην αγαπημένη του, Κρίστη Τσολακάκη.

«Ήθελα να αποφύγω τις πολλές συζητήσεις, ήθελα να τελειώνουμε γρήγορα. Μετά από ένα φαγητό σε φιλικό σπίτι, σταματάω στο φανάρι, τραβάω χειρόφρενο, βγάζω το δαχτυλίδι και κάνω την πρόταση. Την πήραν τα ζουμιά. Είχε ανάψει το πράσινο και η μούτζα και το βρισίδι πήγαινε σύννεφο. Είχε αγχωθεί η Κρίστη, μου λέει πάμε να φύγουμε. Της λέω “δεν φεύγουμε αν δεν απαντήσεις”. Είπε το ναι, κατέβασα αργά το χειρόφρενο, κατέβασα το τζάμι, χαμογέλασα στον δίπλα, ο οποίος λέει “Ωχ Νίκο, συγνώμη”. Έφυγα πανευτυχής. Αν δεν απαντούσε θα ήμασταν ακόμα στο φανάρι».

Η επίθεση στο Real Group

«Περιμένω ακόμα από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τον κύριο Θεωδορικάκο να πιάσουν αυτούς που έβαλαν φωτιά στον Real. Θα μπορούσαμε να έχουμε θρηνήσει ανθρώπινο θύμα. Ήταν η εξαιρετική συνεργάτης του σταθμού, η Κατερίνα Βουτσά που την έβγαλαν οι πυροσβέστες από το παράθυρο με σκάλα» ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου για την παρ’ ολίγον δολοφονική επίθεση που δέχθηκαν τα γραφεία του Real Group τα ξημερώματα της Τετάρτης 13 Ιουλίου.

Και αποκάλυψε: «Με έχουν απειλήσει. Δεν έχω φοβηθεί γιατί συνήθως οι απειλές σε δημοσιογράφους απευθύνονται από θρασύδειλους τύπους οι οποίοι θεωρούν ότι έτσι θα σε τρομοκρατήσουν και θα σε αναγκάσουν να πάψεις να λες πράγματα που τους είναι δυσάρεστα. Δεν νομίζω να διαθέτει κανείς τη γενναιότητα να έρθει και να αντικρύσει αυτόν που απειλεί πρόσωπο με πρόσωπο. Δεν τους μετράω δηλαδή και γι’ αυτό δεν τους φοβάμαι».

«Δεν είμαι εύκολος συνεργάτης»

Αναφερόμενος στο πώς είναι στις συνεργασίες του, ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε ότι «δεν είμαι εύκολος συνεργάτης. Γιατί να είμαι εύκολος. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ποιότητα και στάνταρ στη δουλειά. Αλλά δεν κρατάω κακία, διαρκούν δευτερόλεπτα. Μπορεί να είμαι κυκλοθυμικός να βάλω τις φωνές, αλλά ενάμιση λεπτό μετά θα είμαστε αγκαλιά», σχολίασε.

Νέα εκπομπή φέτος

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε πως φέτος δεν θα παρουσιάζει μόνο το «Ενώπιος Ενωπίω». «Φέτος θα υπάρχει και μια δεύτερη εκπομπή. Θα λέγεται “Πρόσωπο με πρόσωπο” με πολιτικές συνεντεύξεις και πολιτικά πάνελ. Η πρώτη εκπομπή έρχεται σε πολύ λίγο και θα είναι με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και στη συνέχεια θα έχω τους αρχηγούς των κομμάτων. Θα είναι μία από τις επόμενες Πέμπτης και θα είναι κάθε Πέμπτη. Μία θα είναι το “Ενώπιος Ενωπίω” και μία το “Πρόσωπο με πρόσωπο”, ανάλογα την επικαιρότητα».

«Μου έχει ζητηθεί να πολιτευτώ ο Ανδρέας Παπανδρέου»

«Είναι αλήθεια ότι μου ζητήθηκε να πολιτευτώ τουλάχιστον 3-4 φορές. Από τον Μιλτιάδη Έβερτ. Από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Μου είχε προτείνει ο Κώστας Καραμανλής να γίνω εκπρόσωπος του κόμματος. Μετά είχε γίνει μία συζήτηση για τον αν θα πήγαινα για υποψήφιος δήμαρχος της Αθήνας» ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου. «Ευχαριστώ τον Θεό που με φώτισε να έχω το βλέμμα μου χαμηλά» κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ