Netflix – Berlin: Τι συμβαίνει στο τέλος της spin-off σειράς του La Casa de Papel – Θα βγουν όλοι ζωντανοί;

Η spin-off σειρά του La Casa de Papel, Berlin, έγινε διαθέσιμη χθες στο Netflix και οι fans της «Τέλειας Ληστείας» έχουν ξετρελαθεί.

Η νέα σειρά της δημοφιλούς streaming πλατφόρμας έχει ένα χαοτικό τέλος, για το οποίο θα ήταν περήφανη η πρωτότυπη σειρά. Ο Pedro Alonso επιστρέφει για να υποδυθεί τον αινιγματικό Berlin, που είναι ο εγκέφαλος πίσω από το σχέδιο κλοπής κοσμημάτων αξίας 44 εκατομμυρίων ευρώ από έναν πολυτελή οίκο δημοπρασιών.

Όπως ακριβώς και στο «La Casa de Papel», η ληστεία είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας, με μεγάλη προσοχή να δίνεται επίσης στις προσωπικές σχέσεις μεταξύ των μελών του πληρώματος – οι οποίες εκτείνονται από φιλίες ζωής μέχρι παθιασμένους έρωτες.

Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να αγαπήσετε σε αυτή τη νέα ομάδα χαρακτήρων, γεγονός που μας οδηγεί στο μεγάλο ερώτημα: Θα τα καταφέρουν όλοι να βγουν ζωντανοί στο τέλος της σειράς;

Berlin: Δείτε το τρέιλερ της σειράς του Netflix

ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILERS για την σειρά Berlin

Το προτελευταίο επεισόδιο του Berlin αφήνει τους χαρακτήρες μας σε επικίνδυνη θέση καθώς τα καταστροφικά ντόμινο αρχίζουν να πέφτουν ταυτόχρονα. Η Camile ανακαλύπτει την πραγματική φύση του Berlin καθώς διεισδύει στη σουίτα του ξενοδοχείου του, ο Roi και ο Cameron περικυκλώνονται από την αστυνομία στο τροχόσπιτό τους, ενώ η Keila νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και ο Bruce κρατά τυχαία δύο αστυνομικούς ομήρους στο ίδιο τους το αυτοκίνητο.

Σίγουρα, δεν υπάρχει καμία διέξοδος από αυτό; Ωστόσο ένας συνδυασμός σχεδίων έκτακτης ανάγκης και (άκρως) αυτοσχεδιαστικών τακτικών βοηθά την ομάδα μας να ανατρέψει τα δεδομένα.

Πρώτα απ’ όλα, μόλις μαθαίνει ότι η κατάσταση της Keila έχει σταθεροποιηθεί (δαγκώθηκε από δηλητηριώδες φίδι), ο Bruce θέλει να την ανακτήσει και να φύγει. Όμως υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή κρατάει ομήρους δύο αστυνομικούς στο αυτοκίνητό τους, αφού είδαν μια σφαίρα να πέφτει από την τσέπη της Keila καθώς την πήγαιναν στο νοσοκομείο, εκθέτοντας ουσιαστικά τις ατασθαλίες της συμμορίας.

Αφού περάσει χειροπέδες στους αστυνομικούς και τους βάλει στα πίσω καθίσματα, ο Bruce πηγαίνει μέσα στο κτίριο του νοσοκομείου αναζητώντας τη συνεργό του, παίρνοντάς την κατευθείαν από τον θάλαμο πριν κάνει μια γρήγορη έξοδο. Καθώς φεύγει, αρπάζει ένα αναισθητικό, το οποίο αργότερα χρησιμοποιεί για να κοιμίσει προσωρινά τους αστυνομικούς σε ένα γιοτ, καθώς αυτοί κάνουν τη δική τους απόδραση με ένα κλεμμένο ταχύπλοο.

Αφού ειδοποιήθηκαν από τον Damián ότι τα πράγματα πήγαιναν στραβά, ο Roi και ο Cameron έστησαν το τροχόσπιτό τους σύμφωνα με το σχέδιο Suricate. Αυτό περιλαμβάνει το στήσιμο δύο μερικώς καλυμμένων κομμένων προσώπων – το ένα κρατάει όπλο, το άλλο μεγάφωνο – για να δώσουν την εντύπωση ότι βρίσκονται ακόμα μέσα στο όχημα, ενώ στην πραγματικότητα έχουν διαφύγει από μια καταπακτή στο πάτωμα και στους υπονόμους από κάτω.

La Casa de Papel Berlin Netflix

Το δίδυμο βγαίνει σε μια βιομηχανική περιοχή, και ο Roi βλέπει ότι μπορεί να διαφύγουν μέσα σε ένα από τα φορτηγά με φρούτα που είναι σταθμευμένα εκεί. Κόβει ένα μεγάλο τετράγωνο κόκκινου μουσαμά από ένα από τα οχήματα και το χρησιμοποιεί για να κρυφτεί μαζί με τον Cameron στην οροφή ενός άλλου.

Αυτό είναι ένα ριψοκίνδυνο κόλπο, ιδίως όταν οι αστυνομικοί διεξάγουν λεπτομερή έλεγχο στο φορτηγό. Ο Roi και ο Cameron καταφέρνουν να αποφύγουν τον εντοπισμό. Στην συνέχεια οι δυο τους πηδούν από το αυτοκίνητο αφού περάσουν τα σύνορα με την Ισπανία.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά για τον Berlin, ο οποίος παραμένει παγιδευμένος στο ξενοδοχείο με τον Damián, καθώς οι αρχές πλησιάζουν – με επικεφαλής τους Raquel Murillo και Alicia Sierra. Για να διευκολύνει την απόδρασή τους, ο Berlin καλεί την Keila και απαιτεί από αυτήν να απενεργοποιήσει τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, κάτι που καταφέρνει να κάνει ενώ βρίσκεται πάνω σε ένα ταχύπλοο που γλιστράει σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα.

Ο Berlin και ο Damián καταφέρνουν να δραπετεύσουν ίσα ίσα από το κτίριο, μέσω ενός αγωγού, και φεύγοντας με ένα βαν μεταμφιεσμένοι σε προσωπικό του ξενοδοχείου. Ο Bruce και η Keila ζητούν τη βοήθεια κάποιων αστέγων, επιτρέποντάς τους να περάσουν τα σύνορα χωρίς υποψίες, ενώ ο Berlin και ο Damián πρέπει να ακολουθήσουν μια ορεινή διαδρομή, καθώς το Παρίσι αποκλείεται.

Η ομάδα ξανασυναντιέται σε ένα μυστικό κτήμα στην ισπανική ύπαιθρο, με τα κλοπιμαία άθικτα. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εκεί.

La Casa de Papel Berlin Netflix

Η ερωμένη του Berlin, η Camile, κλονίζεται από την εξαπάτησή του, ενώ ένα ακόμη πλήγμα έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι ο μακροχρόνιος σύντροφός της, ο François, έχει μια μυστική οικογένεια για την οποία δεν της είχε μιλήσει ποτέ.

Με την ενθάρρυνση μιας φίλης της, αρχίζει να εξισορροπεί τη ζυγαριά σχεδιάζοντας να εκβιάσει τον Berlin για να της δώσει το 40% των εσόδων από τη ληστεία των κοσμημάτων.

Πέντε μήνες μετά την απόδρασή του, τον εντοπίζει στη Μαδρίτη σε ένα καφέ που της είχε πει κάποτε και μοιράζονται μια παθιασμένη επανασύνδεση όπου μοιράζονται ενοχοποιητικά μυστικά. Η Camile όμως, φοράει κοριό.

Το σχέδιό της, όμως, βρίσκει εμπόδιο όταν βγάζει κρυφά τη συσκευή εγγραφής για μια τελευταία περιπέτεια με τον Βερολίνο, αφήνοντας ένα γύψο με ένα χαρακτηριστικό σημάδι από σύρμα στον κάδο του μπάνιου του.

La Casa de Papel Berlin Netflix

Αυτό είναι αρκετό έτσι ώστε ο Berlin να πάρει το πάνω χέρι. Αφού αποκαλύπτει το τελεσίγραφό της, η Camile σοκάρεται όταν ανακαλύπτει ότι οι κασέτες της έχουν κλαπεί και αντικατασταθεί από τον Berlin – και σοκάρεται ακόμη περισσότερο από αυτό που ακολουθεί.

Ως αποζημίωση για το σπαραγμό, το άγχος και την ταλαιπωρία της, ο Berlin δέχεται να της δώσει το 40% που απαιτεί, παρά το γεγονός ότι δεν έχει πλέον επιρροή πάνω του.

Είναι ένα ευτυχισμένο τέλος για την Berlin, που τελευταία φορά την βλέπουμε να γελάει με τη φίλη της καθώς οδηγούν στο σπίτι με μια τεράστια τσάντα γεμάτη μετρητά, ενώ για τον Berlin είναι μια νέα αρχή – έχοντας χάσει τόσο μεγάλο μέρος του μεριδίου του, βάζει τώρα στόχο μια άλλη ληστεία με τον Damián.

Ωστόσο, η Raquel και η Alicia- εξοργισμένες που τους άφησαν να ξεφύγουν – ορκίζονται να είναι “έτοιμες” για την επόμενη φορά που θα χτυπήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ