Netflix: Πότε κάνει πρεμιέρα η νέα σειρά για τον Kaepernick

Η νέα σειρά του Netflix με τα έξι επεισόδια για την εφηβεία του αθλητή της NFL και ακτιβιστή των δικαιωμάτων των πολιτών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Colin Kaepernick αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 29 Οκτωβρίου.

Η σειρά, με τίτλο «Colin Black & White» και με παραγωγούς την Ava DuVernay και τον ίδιο τον Kaepernick, είναι η ιστορία ενηλικίωσής του.

Αφηγείται τα χρόνια πριν την NFL όταν ο ίδιος «ερχόταν αντιμέτωπος με τα προβλήματα της φυλετικής καταγωγής, κοινωνικής τάξης και κουλτούρας ως Μαύρος υιοθετημένος από οικογένεια Λευκών».

Μιλά για τις εμπειρίες, οι οποίες συνέβαλαν στη διαμόρφωση του Kaepernick-ακτιβιστή ο οποίος διαμαρτυρήθηκε κατά της αστυνομικής βίας, τόσο εντός όσο και εκτός των γηπέδων του αμερικανικού ποδοσφαίρου.

Netflix

Netflix: Η ανακοίνωση και οι συντελεστές

Τον ρόλο του εφήβου Kaepernick υποδύεται ο Jaden Michael, ενώ στον ρόλο των γονιών του είναι οι Nick Offerman και Mary-Louise Parker. Ο ίδιος ο Kaepernick εμφανίζεται στη σειρά ως ο αφηγητής του σήμερα ο οποίος ξεναγεί τους θεατές στα εφηβικά βιώματά του.

«Δεν γνωρίζετε τον Kaepernick έως ότου γνωρίσετε τον Colin» σημείωσαν από το Netflix.

«Είμαι ενθουσιασμένος που μοιράζομαι αυτή την πρώτη ματιά σε ένα πρότζεκτ το οποίο, τα τελευταία δύο χρόνια, συνδημιουργούσα με την απαράμιλλη Ava DuVernay» ανέφερε, σε ανακοίνωση, ο Colin Kaepernick.

«Ανυπομονώ να συναντήσει ο κόσμος τον απίστευτο Jaden Michael, έναν νεαρό ηθοποιό που παίζει εμένα στα χρόνια μου στο γυμνάσιο, ένα παιδάκι που μεγάλωνε στο Turlock στην Καλιφόρνια και ήθελε να παίξει μπάλα» τονίζει ο γνωστός αθλητής.

«Με τη διαμαρτυρία του, ο Colin Kaepernick πυροδότησε συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τη φυλετική καταγωγή και τη δικαιοσύνη με ευρύτατες συνέπειες για το αμερικανικό ποδόσφαιρο, την κουλτούρα και τον ίδιο προσωπικά» υπογράμμισε, σε δική της ανακοίνωση, η DuVernay.

«Η ιστορία του Colin έχει τόσα πολλά να πει για την ταυτότητα, τα σπορ και το παντοτινό θάρρος διαμαρτυρίας και σθένους. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενη από τώρα που, μαζί με την ομάδα στο Netflix, αφηγούμαι αυτή την ιστορία».

Πώς βρέθηκε στο Netflix ο Kaepernick

Ο αθλητής από το 2011 μέχρι το 2016 αγωνίστηκε στη θέση κουόρτερμπακ στην ομάδα San Francisco 49ers, που τον είχε επιλέξει το 2011 στο δεύτερο γύρο του National Football League Draft. Αρχικά ήταν αναπληρωματικός του Άλεξ Σμιθ και μετά τον τραυματισμό του τελευταίου, στα μέσα του 2012, έπαιξε ως βασικός.

Το 2016 προκάλεσε μεγάλη αντιπαράθεση στις ΗΠΑ, επειδή κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της χώρας, πριν την έναρξη των αγώνων της ομάδας του, γονάτιζε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες αφροαμερικανών από την αστυνομία και τις φυλετικές διακρίσεις.

Η στάση του Kaepernick απέναντι στον αμερικανικό εθνικό ύμνο προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του πρόεδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ότι οι ιδιοκτήτες των ομάδων της NFL θα πρέπει να απολύουν τους παίκτες που γονατίζουν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Εξαιτίας της στάσης αυτής του, οι San Francisco 49ers έλυσαν το συμβόλαιο του και καμία από τις 32 ομάδες του πρωταθλήματος δεν θέλησε να τον εντάξει στο δυναμικό της με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην έχει ομάδα.

Τον Νοέμβριο του 2017 ο Kaepernick έκανε αγωγή κατά της National Football League, κατηγορώντας της ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα ότι είχαν συνεννοηθεί ώστε να μην τον προσλάβει καμία.

“Δεν μπορώ να δείξω υπερηφάνεια για τη σημαία μιας χώρας που καταπιέζει τους μαύρους ανθρώπους και όλες τις μειονότητες. Δεν μπορώ να είμαι υπερήφανος σε μια χώρα με τόσα εκατομμύρια φτωχών και αστέγων” τόνισε.

“Για μένα, αυτό είναι πολύ σπουδαιότερο από το φούτμπολ και θα ήταν εγωιστικό εκ μέρους μου να γυρίσω το βλέμμα μου αλλού. Κείτονται πτώματα στους δρόμους, οι δολοφόνοι έχουν άδεια μετ’ αποδοχών και τη γλιτώνουν ενώ έχουν δολοφονήσε騔 είχε δηλώσει τότε ο Κάπερνικ.

Ο τότε υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «αηδιαστική» την πράξη διαμαρτυρίας του αθλητή, προτρέποντάς τον παράλληλα «να αναζητήσει μια χώρα που θα του ταιριάζει καλύτερα».

Το 2018 του απονεμήθηκε από τη Διεθνή Αμνηστία το βραβείο «Πρεσβευτής της Συνείδησης».

Πηγή: Netflix, ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ