Νέο τοπίο και… αντεπιθέσεις μετά την πρεμιέρα του Survivor

Νέες συνθήκες ακραίου ανταγωνισμού διαμορφώνονται στην prime time, με τις ισορροπίες να ταράσσονται από την έλευση του Survivor, ενώ το πρώτο δεκαήμερο του 2022 αναμένονται άλλες δύο μεγάλες πρεμιέρες.

Στις 10 Ιανουαρίου έρχεται το «MasterChef» στο Star, ενώ το «Ελλάδα έχεις ταλέντο» του ΑΝΤ1 θα αναμετρηθεί με το ριάλιτι επιβίωσης του ΣΚΑΪ από το Σάββατο 8 Ιανουαρίου.

Χωρίς παύση ή πρόθεση για… φρένο, η μάχη της prime time μαίνεται με εντεινόμενο ρυθμό, όπως αναφέρει η Reallife, σηματοδοτώντας τη δυναμική έναρξη του β’ ημιχρόνου στο τηλεοπτικό πρωτάθλημα. Το «Survivor», παρά την πτώση σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσοστά που είχε σημειώσει πέρυσι, φέρνει και πάλι τον ΣΚΑΪ σε αξιόμαχη θέση, μετά από τέσσερις μήνες μονοψήφιων ποσοστών στην prime time.

Με 60 καινούργιες πίστες για τα αγωνίσματα και επιβάλλοντας ακραία πείνα με μείωση των προμηθειών προς τους παίκτες, το ακόμα πιο σκληρό «Survivor» με τετράωρη διάρκεια συγκεντρώνει μέσο όρο τηλεθέασης άνω του 20%, διαμορφώνοντας νέο τοπίο ανταγωνισμού.

MasterChef

Οι σειρές μυθοπλασίας «Σασμός» και «Γη της ελιάς» κρατούν τη δυναμική τους, χάνοντας, ωστόσο, μονάδες τηλεθέασης, ενώ από τις 10 Ιανουαρίου επιστρέφουν στον ΑΝΤ1 και οι «Αγριες μέλισσες», που έκλεισαν πριν από τα Χριστούγεννα με ρεκόρ τηλεθέασης. Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα. Τα κανάλια θα παίξουν τα ρέστα τους για να κρατηθούν στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Το Star ενεργοποιείται ταχύτερα, ενώ νέες εστίες ανταγωνισμού δημιουργούνται, αυτή τη φορά το Σαββατόβραδο. Για να μην αφήσει μεγάλο διάστημα στο «Survivor» να «χτίσει» χωρίς αντίπαλο στην τυπολογία των ριάλιτι, το «MasterChef» υψώνει την αυλαία νωρίτερα από κάθε άλλη σεζόν, με την πρεμιέρα του να προγραμματίζεται τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Το μαγειρικό ριάλιτι του Star θα μπει στη μάχη της prime time ζώνης αρχικά με δύο επεισόδια την εβδομάδα (Δευτέρα και Τρίτη) από τις 21:00 έως τις 23:15, ενώ μετά από 15 ημέρες θα επιστρέψει στην κανονική του συχνότητα με 6 επεισόδια την εβδομάδα, πέντε στη βραδινή ζώνη και ένα «Master class» τις Κυριακές.

Ταχύτερα αντανακλαστικά επιδεικνύει και ο ΑΝΤ1, που ετοιμάζει πρεμιέρα του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, με στόχο να ενισχύσει το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου, αλλά και να στήσει επιπλέον αναχώματα απέναντι στο «Survivor».

Την ίδια ημέρα (8/1) ο ΣΚΑΪ μεταφέρει -για πρώτη φορά- το ριάλιτι επιβίωσης στην prime time του Σαββάτου, αυξάνοντας τα επεισόδια σε πέντε την εβδομάδα. Οι πρώτες επιδόσεις του «Survivor» επαναφέρουν μεν τον ΣΚΑΪ στο κάδρο του ανταγωνισμού, αλλά δεν κρίνουν ακόμα τίποτα, καθώς οι… αντεπιθέσεις των αντίπαλων καναλιών κυοφορούν νέες ανατροπές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ