Νέα στρατηγική κίνηση του Θοδωρή Κυριακού – H Fairfax στον ΑΝΤ1+

Ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο να προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις από δύο σημαντικούς οργανισμούς.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΙΑ

Σε μια επιχειρηματική συμφωνία υψηλής στρατηγικής σημασίας προχώρησε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ με τη Fairfax Financial Holdings (FFH) Limited, έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, ο οποίος απέκτησε το 15% της συνδρομητικής ψηφιακής πλατφόρμας ΑΝΤ1+ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ Θοδωρής Κυριακού έχει καταφέρει μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους να προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις από δύο σημαντικούς διεθνείς οργανισμούς, την MBC και την FFH.

Η Fairfax αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους ξένους επενδυτές σε ελληνικά assets και έχει επενδύσει ήδη σε ισχυρούς παίκτες της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η Eurobank, η Grivalia, η Eurolife ERB Insurance και η Mytilineos. Πρόκειται για έναν διεθνή κολοσσό με έδρα τον Καναδά, που διαχειρίζεται κεφάλαια 89 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο οποίος προσβλέπει σε μακροχρόνιες υπεραξίες και επενδύσεις που εστιάζουν όχι μόνο στους κλάδους, αλλά και στους ανθρώπους.

Το γεγονός ότι ένας διεθνής κολοσσός αποτιμά και αναγνωρίζει την επενδυτική αξία του ΑΝΤ1+ αποτελεί ισχυρή και αδιαμφισβήτητη ψήφο εμπιστοσύνης στη μέχρι τώρα πορεία της πλατφόρμας. Η Fairfax επενδύει στην προοπτική και στη δυναμική του ΑΝΤ1+, το οποίο, σε λιγότερο από έναν χρόνο λειτουργίας, έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, προσφέροντας μοναδικό περιεχόμενο με πάνω από 7.000 τίτλους και συγκεντρώνοντας σημαντικό αριθμό συνδρομητών με περισσότερα από 400 εκατομμύρια views.

Ισχυρή ανάπτυξη

Το ΑΝΤ1+ του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ είναι η μοναδική ελληνική συνδρομητική ψηφιακή πλατφόρμα που στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες. Εξελίσσεται και εμπλουτίζεται διαρκώς, παρουσιάζοντας νέες αποκλειστικές ελληνικές παραγωγές («Σέρρες», «Σώσε με», «Στα 4»), που έχουν ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον για διεθνή διανομή, αλλά και εξασφαλίζοντας τα δικαιώματα μετάδοσης κορυφαίων παγκόσμιων αθλητικών διοργανώσεων, όπως το FIFA World Cup 2022 και το πρωτάθλημα FORMULA 1 για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ διέκρινε από νωρίς τη μεταβολή στις τηλεοπτικές συνήθειες των Ελλήνων και λάνσαρε το ΑΝΤ1+ με σκοπό να προσφέρει μια σύγχρονη υπηρεσία streaming με κορυφαίας ποιότητας περιεχόμενο.

Η Fairfax, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την προοπτική εξέλιξης του ANT1+, συνεργάζεται με τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ ώστε να αναπτύξουν περαιτέρω την πλατφόρμα εντός και εκτός Ελλάδος. Μέσα από επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, καινοτόμες υπηρεσίες, νέο πλούσιο περιεχόμενο και μεγάλες παραγωγές, το ΑΝΤ1+ θα συνεχίσει να προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία ψυχαγωγίας.

Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, με ηγετική παρουσία στον χώρο των media σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο media assets, απευθύνεται σε ένα παγκόσμιο κοινό που ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια.

Ως ένας καινοτόμος πολυεθνικός οργανισμός, επιλέγει σταθερά ισχυρές διεθνείς συμμαχίες και επεκτείνει το επιχειρηματικό του αποτύπωμα με παγκοσμίου εμβέλειας συμφωνίες.

Μέσω της συνεργασίας του με το MBC, αλλά και την FFH, o Όμιλος ANTENNA επισφραγίζει για άλλη μια φορά τη διεθνή του παρουσία, όντας ένας παγκόσμιος παίκτης που επιλέγει στρατηγικά τις συμμαχίες του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ANTENNA επένδυσε στις εταιρείες Facebook, Twitter και Spotify από τα πρώτα τους χρόνια. Επίσης, κατέχει ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο επενδύσεων σε media, που περιλαμβάνουν την επενδυτική τράπεζα και fund Raine Group, τον μεγαλύτερο όμιλο media για νέους στον κόσμο Vice Media, την εμβληματική εταιρεία τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών στο Χόλιγουντ Imagine Entertainment, καθώς και 31 κανάλια και τρεις συνδρομητικές ψηφιακές πλατφόρμες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ