Νέα σειρά της ΕΡΤ με την εγγονή της Τζένης Καρέζη

Άρχισαν τα γυρίσματα της νέας μίνι σειράς μυθοπλασίας της ΕΡΤ, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Μανούσου Μανουσάκη -στην οποία πρωταγωνιστεί η εγγονή της αλησμόνητης Τζένης Καρέζη, Τζένη Καζάκου– που “ζωντανεύει” στη μικρή οθόνη το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Βαρδιάνος στα σπόρκα”.

Πρόκειται για το πρώτο από τα τρία αριστουργήματα σπουδαίων Ελλήνων συγγραφέων που θα μεταφέρει στην οθόνη ο καταξιωμένος σκηνοθέτης την επόμενη σεζόν, δίνοντας εικόνα και ήχο σε εμβληματικά έργα της λογοτεχνίας μας.

Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αφηγείται την ιστορία μιας ηλικιωμένης γυναίκας, της Σκεύως, η οποία όταν μαθαίνει ότι ο γιος της είναι άρρωστος μεταμφιέζεται σε άντρα και γίνεται βαρδιάνος (φύλακας) στα σπόρκα (καράβια που βρίσκονταν σε καραντίνα εξαιτίας της χολέρας), προκειμένου να τον σώσει.

Το σενάριο της σειράς έχουν γράψει ο Σταύρος Αβδούλος και η Ειρήνη Ριτσώνη. Στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας της σειράς, της γριάς Σκεύως, θα δούμε τη Ρένια Λουιζίδου ενώ τον ρόλο του γιου της, Σταύρου, υποδύεται ο Γιώργος Σαββίδης.

Τη Ρηνιώ, το κορίτσι του Σταύρου, ενσαρκώνει η Τζένη Καζάκου.

Με πληροφορίες από το περιοδικό Secret

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ