«Ναυάγιο» της ΕΡΤ στις ειδήσεις

«Ναυάγιο» της ΕΡΤ στις ειδήσεις

 

Την ώρα που η ‘Ελλη Στάη πρωταγωνιστεί στα “επεισόδια” πίσω από τις κάμερες της ΕΡΤ, το δελτίο της έχει αποκτήσει το ρόλο κομπάρσου στα ποσοστά τηλεθέασης. Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ βρίσκεται εκτός ανταγωνισμού, καθώς καταγράφει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.

 

Ενδεικτικό είναι το ημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΟ ΠΑΡΟΝ” που δείχνει την κατρακύλα των ποσοστών.

 

Τη «χαμένη τιμή» της ΕΡΤ αναζητεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος της δημόσιας τηλεόρασης, Γκίκας Μάναλης. Ο ίδιος είπε με το που ανέβηκε στο Ραδιομέγαρο ότι από τους πρώτους στόχους του είναι να ανεβάσει τα νούμερα της τηλεθέασης.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», από τον Σεπτέμβριο, που άλλαξε η διοίκηση της Ενημέρωσης και των Ειδήσεων, τα νούμερα της τηλεθέασης της ΕΡΤ έχουν καταβαραθρωθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε μήνα οι τηλεθεάσεις πέφτουν όλο και πιο χαμηλά. Από τις πιο χαρακτηριστικές είναι η περίπτωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ, που αποτελεί άλλωστε και τη «ναυαρχίδα» κάθε καναλιού. Πέρυσι, επί διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης, Κογιάννη – Μπίτση, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έκλεισε τη σεζόν με μέσο όρο τηλεθέασης (στοιχεία Μαΐου) 9,5%. Τον Ιούνιο με 9,4%, ενώ τον μήνα που ακολούθησε, με την καυτή μετεκλογική επικαιρότητα, τα νούμερα του δελτίου ήταν συχνά διψήφια.

Φέτος, τη σεζόν επί διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης Θωμόπουλου – Λιάτσου και με την ίδια παρουσιάστρια την Έλλη Στάη, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων έχει φτάσει να γράφει νούμερα της τάξεως του 3% και του 4%. Η μέση τηλεθέαση του Ιανουαρίου ήταν 6,1%, του Φεβρουαρίου 5,3%, του Μαρτίου 4,2%, ενώ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου η τηλεθέαση υποχώρησε ακόμη πιο κάτω.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ