Μένουμε σπίτι: Στα ύψη η τηλεθέαση – Τα σενάρια που εξετάζονται για την επόμενη μέρα

Κατακόρυφη αύξηση της τηλεθέασης λόγω των περιορισμών στη μετακίνηση καταγράφεται στην ελληνική τηλεόραση, ενώ την ίδια στιγμή τα έσοδα από τη διαφήμιση περιορίζονται έως 30%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Life, μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και τις πρώτες ημέρες του lockdown, το ποσοστό της κάλυψης στην τηλεόραση (για το διάστημα 18 Μαρτίου έως 24 Μαρτίου) έφτασε πλέον το 81,6% του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των τηλεθεατών που παρακολούθησαν τηλεόραση έστω για ένα λεπτό αγγίζει τους 8.400.000, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκε και ο μέσος όρος τηλεθέασης για το σύνολο του κοινού που -σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen – αγγίζει πλέον τα 513 λεπτά, δηλαδή πάνω από 8,5 ώρες ημερησίως.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο χρόνος τηλεθέασης για το γυναικείο κοινό εκτοξεύθηκε στα 569 λεπτά, πλησιάζοντας τις 10 ώρες ημερησίως. Αλματώδης άνοδος σημειώνεται και στα παιδιά (ηλικίας 4 έως 17 ετών) που από τα 318 λεπτά την πρώτη εβδομάδα μετά το κλείσιμο των σχολείων, ο χρόνος μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες αυξήθηκε στα 340 λεπτά (5,5 ώρες), με τον χρόνο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο να είναι αυξημένος σχεδόν 60%.

Σημαντική άνοδο όμως παρουσιάζει και ο δείκτης τηλεθέασης μέσου λεπτού, που διαμορφώνεται πέριξ του 30%, το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν 3 εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολουθούν κατά μέσο όρο τηλεθέαση κάθε λεπτό.

Την ίδια ώρα, το βασικό «καύσιμο» των καναλιών που δεν είναι άλλο από τη διαφήμιση σημειώνει σημαντική πτώση που κυμαίνεται από 20% έως 30%. Όπως αναφέρουν τηλεοπτικά στελέχη στο εμπορικό κομμάτι, υπάρχει ναι μεν μεγάλη πτώση αλλά όχι ολοκληρωτική καθίζηση.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική επαναφοράς στην κανονικότητα με ψυχαγωγικά προγράμματα, τα στελέχη εξετάζουν τα δεδομένα day – to- day και αποφεύγουν τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς. Με μάλλον δεδομένο το lockdown για το επόμενο δίμηνο, το πιθανότερο σενάριο που διαφαίνεται με τα έως τώρα δεδομένα είναι να ματαιωθούν για την προσεχή σεζόν όλα τα ψυχαγωγικά σόου, ενώ οι σειρές που έμειναν στη μέση θα ανανεώσουν το ραντεβού με το κοινό για τον Οκτώβριο.

Πηγή: Real News

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ