MasterChef: Το ζητούμενο της δοκιμασίας, τα καλύτερα πιάτα και ο νικητής του τελευταίου Mystery Box

Η δοκιμασία του τελευταίου Mystery Box διεξήχθη στη κουζίνα του MasterChef, στο επεισόδιο της Δευτέρας.

Η τελική επτάδα των μαγείρων βρήκαν μπροστά τους το Mystery Box και όταν το σήκωσαν, αυτό που τους περίμενε ήταν μια ξύλινη σπάτουλα για… κρέπες!

Συνεπώς, το ζητούμενο για τους διαγωνιζόμενους ήταν η κρέπα, η οποία ωστόσο θα έπρεπε να είναι αντάξια του επιπέδου του διαγωνισμού. Οι παίκτες είχαν στη διάθεσή τους 45 λεπτά και τα υλικά που βρίσκονταν στον δίσκο.

Οι διαγωνιζόμενοι έβαλαν τα δυνατά τους στη κουζίνα και οι τρεις κριτές ανακοίνωσαν τις τρεις προσπάθειες που τους κίνησαν περισσότερο το ενδιαφέρον. Αυτές ήταν του Γιάννου, του Πάνου και της Καλλιόπης.

Οι σεφ – κριτές δοκίμασαν τα πιάτα των διαγωνιζόμενων και έκαναν τις επισημάνσεις τους. Ο Γιάννος ετοίμασε μια κρέπα με emedal, κεμπάπ από μοσχαρίσιο κιμά και μορταδέλα, σάλτσα γιαούρτι με sweet garlic, σπαράγγια και μορχέλες σοτέ. Ο Πάνος, ο οποίος απέσπασε πολύ θετικά σχόλια για την προσπάθειά του, έφτιαξε μια “Funky Asian” κρέπα και η Καλλιόπη ετοίμασε κρέπα σούσι γεμιστό με κρέμα κατσικίσιου τυριού και τρούφα, bresaola, σοτέ σπαράγγι και μαγιονέζα τσίλι σκόρδου.

Τελικά, ο Σωτήρης Κοντιζάς ανακοίνωσε στους τρεις διαγωνιζόμενους ότι ο νικητής της δοκιμασίας είναι ο Πάνος, ο οποίος πήρε και τα πλεονεκτήματα στο Τεστ Δημιουργικότητας που ακολουθεί.

Δείτε τα βίντεο από το επεισόδιο της Δευτέρας στο MasterChef

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ