MasterChef: Μια ομαδική δοκιμασία γεμάτη αγάπη – Οι διαγωνιζόμενοι μαγειρεύουν για τους πρόσφυγες

To MasterChef έρχεται απόψε με νέο επεισόδιο, στο οποίο οι δυο ομάδες θα κληθούν να μαγειρέψουν για μια ξεχωριστή ομαδική δοκιμασία που έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Μάλιστα, αυτή τη φορά οι Μπλε και οι Κόκκινοι δεν θα μαγειρέψουν στην κουζίνα του γνωστού διαγωνισμού μαγειρικής του Star, αλλά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. 

Μετά τις διαδοχικές αποχωρήσεις αρχηγών, στις τελευταίες δοκιμασίες αποχώρησης, τόσο η κόκκινη όσο και η μπλε ομάδα έρχονται «ακέφαλες» στη νέα ομαδική δοκιμασία.

Η αποχώρηση του Γρηγόρη Γιαννόπουλου άφησε αρκετούς διαγωνιζόμενους μουδιασμένους και η κόκκινη ομάδα βρίσκεται χωρίς αρχηγό για πρώτη φορά στον διαγωνισμό μαγειρικής.

Η Ελπίδα Μορφούλη κατάφερε να κερδίσει στη δοκιμασία του τεστ δημιουργικότητας και είναι εκείνη που θα διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα της ομαδικής δοκιμασίας, επηρεάζοντας τις εξελίξεις.

Ποιοι θα είναι οι νέοι αρχηγοί και πώς θα λειτουργήσουν οι δυο ομάδες με τις νέες συνθήκες;

MasterChef: Μπλε και Κόκκινοι μαγειρεύουν για 100 πρόσφυγες που βρίσκονται σε ανάγκη 

Οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να μαγειρέψουν ένα πλήρες γεύμα που θα περιλαμβάνει σούπα, σαλάτα, κυρίως πιάτο και γλυκό, με διαφορετικά υλικά η κάθε ομάδα, για να το προσφέρουν σε 100 άτομα, που έχουν ανάγκη, μέσω του δικτύου του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.

Η διαφορετική αυτή ομαδική δοκιμασία με κοινωνικό χαρακτήρα, ενθουσιάζει και συγκινεί τους διαγωνιζόμενους, που πάνω και από τη νίκη της ομάδας τους, βάζουν την αξία της προσφοράς και της φιλοξενίας.

Στα πλαίσια της θεματικής εβδομάδας «επιρροές που δέχτηκε η Ελληνική κουζίνα από την Ανατολή», ο γνωστός διαγωνισμός μαγειρικής δείχνει την αλληλεγγύη και το κοινωνικό του πρόσωπο, παίρνοντας μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για να προσφέρει θετικό αντίκτυπο στις ζωές προσφύγων, που έχουν στερηθεί τη ζεστασιά ενός ωραίου γεύματος.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, ο Food and Beverage Manager του MasterChef 2022 και chef-patron του εστιατορίου “Simul”, Νίκος Θωμάς.

Οι Μπλε και οι Κόκκινοι βάζουν τα δυνατά τους στη μαγειρική διαδικασία με σκοπό να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ποια ομάδα όμως θα βγει νικήτρια από αυτή τη δοκιμασία;

Δείτε το τρέιλερ από το αποψινό επεισόδιο στο MasterChef

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ