Κορονοϊός: Θύμα της πανδημίας η μακροβιότερη σειρά στον κόσμο – ΒΙΝΤΕΟ

Διακοπή της παραγωγής της μακροβιότερης σειράς στον κόσμο, του ιαπωνικού animation Sazae-san προκάλεσε η πανδημία, καθώς όπως ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο που τη μεταδίδει, θα στραφεί από την επόμενη εβδομάδα στις επαναλήψεις επεισοδίων. Το Sazae-san προβάλλεται κάθε Κυριακή βράδυ και μεταδίδεται από το 1969. Ωστόσο, από αυτήν την Κυριακή, το Fuji TV θα αρχίσει να προβάλλει επαναλήψεις επεισοδίων τα οποία μεταδόθηκαν πριν από δύο χρόνια.

Βασισμένο σε μια σειρά manga του Machiko Hasegawa, το Sazae-san είναι μία από τις πιο μακρόβιες τηλεοπτικές εκπομπές στην ιστορία, με περισσότερα από 2.500 επεισόδια, καθένα από τα οποία αποτελείται από τρεις ξεχωριστές ιστορίες. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τη Γιαπωνέζα Sazae-san, την οικογένειά της και τις διάφορες φάσεις της ζωής. Με τόσα πολλά επεισόδια, η σειρά έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει πολλά παραδοσιακά έθιμα και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στη σύγχρονη Ιαπωνία, αν και είναι αξιοσημείωτο το ότι δεν παρουσιάζει την πρόοδο στην τεχνολογία. Θεωρείται μία πάντα παρούσα πτυχή του ιαπωνικού πολιτισμού που έχει παγώσει στον χρόνο, οπότε για πολλούς η διακοπή της παραγωγής της θα αιφνιδιάσει. Εκπρόσωπος της σειράς του Fuji TV δήλωσε στο Reuters ότι είναι η πρώτη φορά που ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός έπρεπε να καταφύγει σε επαναλήψεις από το 1975, όταν η Ιαπωνία αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις της κρίσης πετρελαίου.

Η σειρά Sazae-san, φυσικά, δεν είναι η μόνη εβδομαδιαία ιαπωνική τηλεοπτική εκπομπή που διαταράσσεται λόγω της πανδημίας του COVID-19,καθώς η δημοφιλής δραματική σειρά του Fuji TV και και του Netflix “Terrace House” σταμάτησε για έναν μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ